Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-07-12

Efter Almedalen...

Har så klarat av detta års Almedal... Sju seminarier blev sex. Fick en ledig dag. Skönt.

Intressant att se att folket räckte till till alla seminarier. Det sämst besökta jag var med på, Socialstyrelsens om "Att bli äldre i rätt kommun" kl 9 på onsdagsmorgonen, besöktes av drygt 50-talet. Rätt bra även det.

Gröna liberaler hade seminarier kring naturvård och friluftsliv varje dag. Som enda parti stod Folkpartiet upp för naturvården. Det gjorde vi för 100 år sedan. Och vi är på väg att återfinna denna profil som varit rätt diffus de senaste åren. Kul!!!

Vad blir då minnet av Almedalen? De stora massorna som samlades framförallt vid alliansledarnas tal? Gudrun Schymans huvudlösa bränning av 100.000:- riktiga kronor? Valrörelsens inledning?

Knappast.

Det som fortfarande talas om är ju f.d. arbetsmarknadsministerns avgång och skälen för detta. Det skulle finnas alla skäl för en blogg om detta även från min sida. Men frågan är om det ännu är rätt tillfälle att ställa alla frågor, både kring Littorins hantering, statsministerns hantering av krisen, och varför den påstådda skandalen briserar just nu.

Så jag avvaktar ytterligare någon dag.

1 kommentar:

Nationalekonomen sa...

Jag tycker det var bra att Gudrun brände 100 000 kr. Jättebra.

För det innebär ju borttappade eller brända pengar att pengamängden minskar trots att de bakomliggande värdena består: Så därmed blir varje kvarvarande krona något mera värd. Det är allt som händer. Inget värde har gott förlorat. Alla svenskar utom de som gav bort pengarna är vinnare. Staten allra mest som nu riskfritt kan trycka upp 100000 nya kronor utan risk för inflation och lägga dem i egen ficka. Perfekt!

Så låt gärna de rödgröna elda upp sina kampanjkassor.

ps. klokt att avvakta om Littorin. Det hela verkar nu med distans vara en planerad kampanj från Sveavägen riktad mot en redan skadeskjuten man. Trist att AB sjönk så lågt i sitt propagerande.