Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-12-30

Ett tragiskt undantag

Måste skriva en blogg om Saddams avrättning. Tyvärr är den en logisk följd på det ologiska krig mot terrorismen som president Bush inledde. Lika tragisk som avrättningen var, lika tragisk är presidentens gratulationer till den irakiska regeringen för att de fortsätter mördandets traditioner i ett land som borde värnas från våld.

Saddam var grym, en diktator och folkmördare. Han borde fått stå till svars för samtliga sina brott innan hans dagar avslutats med ett livslångt fängelsestraff. Nu bli det tyvärr inte så. Det kommer troligen att innebära än mer våld i den våldsvåg som nytändes efter Bush invasion. Livet i Irak efter invasionen är våldsammare och dödligare än innan, det är den tragiska sanningen.

Demokration kan aldrig långsiktigt försvaras med odemokratiska medel. De oskyldiga civila som dödas av USAs bomber och kulor ropar lika högt på rättvisa domarfrån sina gravar över dem som gett order på våldet som de som diktatorn mördade. Våld och krig måste begränsas, inte uppmuntras.Tyvärr är avrättningen fel väg att gå. 2006 kunde slutat bättre.

Inga kommentarer: