Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2007-10-04

Fotbollsfuskarna vinner?

IFK Göteborgs förra ledning körde med svarta pengar för att klubben skulle få tag i och behålla bättre spelare än den offentliga ekonomin tålde. För det borde klubben straffats. Men svenska fotbollsförbundet menade att det inte var klubben utan de enskilda styrelseledamöterna som felat. Miljonerna spelade ingen roll. Fördelarna för klubben på grund av det felaktiga handlandet sopades under mattan.

När samma gubbar i fotbollsförbundet beslutade att sparka ut ÖSK ur allsvenskan var de ifrågasatta beloppen mycket mindre. Tänk om man istället för att ha straffat klubben skulle ha straffat styrelsen. Men den agendan fanns inte.

Nu straffas ÖSK igen, men framförallt Degerfors, som får ökade kostnader på grund av att Skattemyndigheten valt att använda dessa klubbar att statuera exempel vad gäller momsning av utländska spelare.

Här har fotbollförbundet och dess ordförande en chans att återupprätta något av trovärdigheten. Förbundet måste hålla klubbarna skadeslösa. Det får inte finnas olika regler för olika klubbar, beroende på var i Sverige man spelar, storleken på staden, tidigare framgångar eller kontakter in i förbundet.

Jag hoppas verkligen inte att IFK Göteborg vinner allsvenskan. Det är till och med så att man kan heja på AIK...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Leta reda på ett ex av Karlskoga-Kuriren från i dag (5/10) och läs hela intervjun med Lagrell. Den mannen ska inte leda svensk fotboll.


Klubbarna ska bära sina egna kostnader, en viktig princip hävdar Lagrell.

Det är alltså viktigare än att samma ekonomiska regler ska gälla för alla klubbar. Snacka om att skapa orättvisa förutsättningar.

Anonym sa...

Är inte nämnvärt intresserad av svensk fotboll då den håller för låg klass, men jag har ändå noterat att ÖSK:s närvaro i Allsvenskan aldrig riktigt har uppskattats av Fotbollssverige - med undantag av örebroarna själva och möjligtvis också degeforsborna.