Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2012-04-02

ÖSK ÖSK ÖSK

Har sett fram emot allsvenskans start rätt länge nu. Ett skäl är den märkliga försäsongen som ÖSK haft. Om jag vore ledare för ÖSK skulle jag boka in träningsmatcher kontinuerligt på hemmaplan. Dels för att bygga intresse för laget och de nya spelarna, dels för att på försäsongen är alla lag mästare. Men ÖSK har valt att spela borta nästan hela tiden. För mig är det svårt att förstå.

Men när väl allsvenskan började önskade nog fler än jag att detta var en träningsmatch. För maken till dålig start har man väl sällan skådat. Första halvlek var nog bland det sämsta jag sett på Behrn Arena. Åtvidaberg var inte bra. Men ÖSK var sämre. Det är rätt fascinerande när den spelare som kom in sist, Mohammed Saeid, var den spelare som försökte, som sprang, som drog upp lite tempo i den första halvleken. Men annars var det mörkare än mörkt.

Alla Åtvidabergs fyra mål kom på rätt stora misstag. Tappade bollar. Obefintlig markering. Märkliga rensningsförsök som blev till bra passningar till motståndarlaget. Segt, långsamt och oklara ansvarsfördelningar.

Men ett lag är alltid en helhet. Osäkerheten i försvarslinjen speglade en lika stor osäkerhet på mittfältet. Man kan ju fundera över om det verkligen går att spela 4-3-3 med det spelarmaterial som finns i Sverige, i vart fall i ÖSK idag. Det blir stora ytor för motståndarna där de kan ta gott om tid på sig med att ta emot, titta upp och spela fram. Och det blir inte tillräckligt kraftigt tryck framåt ens mot ett lag som Åtvidaberg.

Framåt glimtade det i vart fall till ibland. William Atashkadehs två mål var ju trevliga. Och Daniel Bambergs premiärmål var rejält vackert. Och gör man tre mål framåt så borde det räcka. Men inte i kväll.

Det finns nog rätt mycket för tränaren att fundera över. Men samtidigt ska man nog veta att fler tränare behöver fundera. Norrköping - Helsingborg 1 - 0. Syrianska - IFK G 2 - 1. Malmö - Gefle 0 - 0.

För ÖSKs del gäller det att ladda om rejält. Både fysiskt, mentalt och socialt. Fysiskt - det gäller att jobba stenhårt och hålla tempot uppe hela matchen. Mentalt - nu fortsätter fjolårssäsongens dåliga resultat in i årets säsong och det gäller att kunna fokusera om. Socialt -  fotboll är lagbygge, det handlar om att få alla i laget att dra åt samma håll, och tänka fotboll på ungefär samma sätt.

Jag är obotlig optimist (i vart fall vad gäller fotboll). Så nu kan det bara gå uppåt:-)

Media: NA, EX1, EX2, AB, SVT, DN, SR Örebro

1 kommentar:

magnus sa...

Och dessutom ... sportjournalist! ;)

/Hare (ÖSK:are "i förskingringen")