Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-11-27

Kommunens omvärldsdag

Idag har vi kommunens omvärldsdag. Det handlar om att vi vill erbjuda både politiker o tjänstemän, majoritet o opposition, samma förutsättningar inför kommande budgetarbete. Tyvärr är uppslutningen från oppositionen minimal. De hade annars både haft chansen att lyssna till Troed Troedsson (här fanns förvisso 3 opp med) och kommunens tjänstemän berätta om dagens förutsättningar för framtidens utmaningar.

Troed T satte många griller i huvudet på oss. Hur ska vi forma framtidens välfärd? Skolan? Äldreomsorgen? Demokratin? I ett samhälle där alla vill välja mer och göra det direkt, utmanas den långsamma o indirekta representativa demokratin. Det gäller att hitta nya lösningar inte klamra sig fast vid det gamla.

För kommunens parallella organisationer, den politiska såväl som den administrativa, handlar det om flexibilitet. Det är omöjligt att en politisk organisation med rötterna i 1920-talet och som är utformad på 1950-talet har framtiden för sig. Frågan är vad som kommer istället? Här måste vi vara proaktiva och våga ifrågasätta och förändra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varit på någon hemmamatch i ishockeyn än? Du skulle varit och kollat på Örebro Hockey- Leksand om du inte var där, vilken match, mycket roligare än fotboll. Det kommer fler bra matcher framöver t ex Örebro- Bofors 8/12. Vill även påpeka att Växjö med snabba ryck skall bygga en ny fin hockeyarena- http://www.smp.se/sport/snabba-ryck-for-lakers-multiarena%281653054%29.gm

Staffan Werme sa...

Nej. Har inte varit på någon match ännu. På grund av sjukdom i familjen har jag ställt in både matcher och konserter.

Staffan

Anonym sa...

ok, tråkigt får hoppas det ordnar sig.