Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-08-24

Det går uppåt

I de senaste tre opinionsundersökningarna har Folkpartiet gått uppåt. Mer i någon, lite mindre i någon annan. Men trenden är tydlig. Fortfarande är vi på rätt låga nivåer, men det är en positiv utveckling.

När det gäller Alliansen är det mer varierande. Den senaste SIFOn var ju behaglig läsning, men bara några dagar tidigare fanns en betydligt jämnare från Temo. Ändå har Allianspartierna just nu ett övertag på oppositionen, eller kanske tydligare, flera övertag.

Alliansens politik är trovärdigare.
Alliansens ministrar överflyglar oppositionens kandidater.
Alliansens utspel fungerar utan överord.
Alliansen har klarat hem Sverige under en period av allvarlig internationell kris.

Är det då bara att lugnt luta sig tillbaka i soffan och vänta in valdagen?

Knappast.

I våras sade en professor (ska inte nämna hans namn) att Alliansen var körd. Det fanns ingen chans att hämta in oppositionens försprång. Nu är det gjort och mer därtill. Men denna valrörelse följer inga vanliga utvecklingstendenser. Den lever sitt eget liv. Än kan mycket hända.

Men hittills har oppositionens politik mest handlat om konstiga utspel, oenighet och kandidater som inte fungerar. De negativa kampanjer man drar igång fungerar inte heller.

Så nu är det bara att inte snöra av sig skorna, utan att fortsätta jobba den knappa månad som är kvar. Ett socialliberalare Sverige är ett bättre Sverige, för fler.

Inga kommentarer: