Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-09-13

Folkpartiet lockar!

Det visar sig att Folkpartiet är det parti som kan locka flest rödgröna över gränsen. SIFO har redovisat dessa siffror, bland annat i Svenska Dagbladet. Det vore bra om många tog det steget. En regering med en stark ställning kan skapa den trygghet som behövs de kommande åren, med de stora utmaningar vi ställs inför. Klimatet. Äldreboomen. Konjunkturläget. Integrationen.

Det skulle dessutom minska riskerna för att SD skulle bli vågmästare. En situation med SD i riksdagen är inte något jag drömmer om. En situation med SD som vågmästare vore riktigt illa.

Det verkar ganska klart att socialdemokraterna gör sitt sämsta val i modern tid. Tidningen Från Riksdag och Departement har en mycket intressant artikel om det europeiska sammanhang denna kris för socialdemokratin är en del av. Socialdemokraterna har enligt denna artikel tappat både problemformuleringsinitiativet och framtidsfrågorna, liksom relevanta svar för de moderna väljarna.

Intressant, både för lokalpolitiken och den nationella politiken, är att de tre länder där socialdemokratiska regeringar fortfarande finns i Europa, är de tre länder som har allvarligast ekonomiska problem.

Folkpartiet i Örebro har stått för en politik som garanterat både ekonomisk stabilitet och värnandet av den generella välfärden, en politik som garanterat både förändring och utveckling av en stagnerad stad å ena sidan och trygghet för både örebroarna och de kommunalt anställda å den andra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Väl skrivet

Gå med i:
http://www.facebook.com/stoppa.sverigedemokraterna

Staffan Werme sa...

Tror jag har gjort det.:)