Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2007-01-31

Panik efter en månad?

S får inte vara med och bestämma längre. Eller tydligare: S får inte bestämma själva, får inte sätta dagordningen, har inte makten över administrationen.

Vad gör man då? Bedriver konstruktiv oppositionspolitik? Tar fram den egna politiken, ideologin de korta och långsiktiga lösningarna utifrån den eventuella politiska bas som kanske fortfarande finns hos det parti vars ideologi egentligen stavas MAKT?

Nej naturligtvis inte. Istället skriver man brev till företagare med lösa påhopp. Det senaste är en annons på samma tema i Nerikes Allehanda. Något mer tillbakadragen. Men temat är detsamma.

Tänk att det som var så viktigt före valet, att vi tillsammans skulle visa på enhet för att bygga ett starkare näringslivsklimat, omedelbart efter valet innebär något helt annat. Nu gäller det att störa och förstöra.

Man suckar. Men jag när fortfarande en förhoppning att nästa gång Jonas Karlsson och Lena Baastad annonserar eller skickar brev så innehåller brevet och annonsen något om vad de vill göra, inte bara en klagolåt på andra.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vi vet hur det känns...
Vi entreprenörer, innovatörer och uppfinnare som tar risker för att skapa ett bättre eller friare liv. Sossarnas hela existens bygger på att du ska vara individens raka motsats. Du ska vara anställd och lyda kollektivets direktiv. Tänk då hur alla "annorlunda" invandrare känner sig i det "globala" Sverige.
Stå på! Det är bara konkreta resultat som räknas.

Man suckar!
Entreprenör och företagare i Örebro

Ideacast sa...

Idéer är början till företagsamhet.
Företagsamhet är starten till näringsliv.
Näringsliv är möjligheten till arbetsliv.
Arbetsliv är modellen som skapar värde.
Värde som betalar för vård, skola och omsorg.
Det kallas för välfärd när klimatet tillåter.
Näringslivsklimat

Björn Sundin sa...

Precis som den anonyme entreprenören konstaterar här: "Det är bara konkreta resultat som räknas." Det är därför det finns anledning att vara orolig: det är ju just frånvaron av konkreta resultat, beslut och ställningstaganden som oroar både socialdemokrater, företagare och många andra. Ett viktigt steg för att förbättra näringslivsklimatet vore att KS-ordföranden insåg sitt ansvar och slutade skylla på tidigare ledning. Och att han inser att kritiken mot den nya majoriteten faktiskt inte är hårdast från den politiska oppositionen. Den hårdaste kritiken kommer faktiskt från företagare och andra. (Sedan vore det inte fel om den nya majoriteten kanske kunde börja fatta beslut).

Jonas Karlsson sa...

Jag tycker att vi alla, och inte minst du efter dagens fullmäktigesammanträde, borde fundera på hur vi formulerar oss. Varför använda så starka ord och varför tillskriva varandra epitet som demoniserar snarare än att demokratiserar.

Jag kommer att kritisera den nya kommunledningen som du ansvarar för. Det är delvis mitt jobb precis som det varit ditt under den förra mandatperioden. Det är klart vi vill ha makt att förändra Örebro. Det vill ju ni också. Men jag har aldrig kallat dig maktfullkomlig.

Jag har synpunkter på den politik ni bedriver, den politik ni inte driver och vad det får för konsekvenser. Du får självklart ha synpunkter på våra förslag och våra ambitioner. Men för det behöver vi inte ifrågasätta varandras motiv?

Jag tror att du vill åstadkomma något som du tror är bra för Örebro. Jag kommer inte alltid hålla med om att det är bra. Och jag kommer inte alltid att vara övertygad om er förmåga.

Du har fått det finaste förtroendeuppdrag man kan få i Örebro kommun. Med det följer att du kommer att bli granskad och kritiserad. Det är lika bra att du vänjer dig.

Jonas Karlsson sa...

Efter dagens kommunfullmäktige är vi nog många som borde ägna en stund åt eftertanke, inte minst Staffan Werme. Debattklimatet i Örebro har hårdnat. Det handlar både om hur vi formulerar oss och vilka epitet vi tillskriver varandra. Men varför förs det en debatt som demoniserar snarare än demokratiserar?

Här kan man läsa att Socialdemorkaterna handlar i panik och att vår ideologi är makt. Varför använda så starka ord? Det är klart vi vill ha makt att påverka i Örebro. Men det vill ju Folkpartiet också. Jag kallar inte Folkpartiet för maktfullkomligt för det.

Jag är övertygad om att Folkpartiet vill åstadkomma något som de tror är bra. Det är bara det att jag inte alltid tror på deras lösningar. Jag är övertygad om att den nya kommunledningen har höga ambitioner men jag måste kunna ifrågasätta deras förmåga. På samma sätt får man naturligtvis ifrågasätta oss. Men varför ska vi ifrågasätta varandras motiv?

Staffan Werme har fått det finaste förtroende man kan få i Örebro kommun och har därmed det yttersta ansvaret. Då måste han vänja sig vid att bli kritiserad.

Kent Agent sa...

jävla svin. ge fan i att ge dig på kvinnor.

Hotness sa...

Jag skulle gärna se ett inlägg på det övergrepp som utfördes av dig på en annan politiker.

S. sa...

Skärp er! Jag skäms över att bo i Örebro när jag ser sånt här: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,989771,00.html

Mattias Wirf sa...

Du skriver mer om vad s gör än vad ni gör - varför?

Vill också påpeka att "anonymous" inte alls talar för alla entreprenörer och företagare i Örebro, inte för oss i alla fall!

Anonym sa...

Hur blir det med ursäkten? Varför förvägrar du kvinnor att vara i maktpositioner? Varför försvarar du en urgammal könsmaktordning med våld?