Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2005-11-17

Lokal budget

Läser dagens Nerikes Allehanda och deppar ihop. Hundratals timmars arbete nedlagd på en Folkpartibudget. Timmar och engagemang på att få ihop en allians. Och resultatet?

NA väljer att skriva om Rådhuset som en såpa. En sosse får avsluta artikeln med ett obemött påstående om att vi vill att folk ska betala för välfärden, vilket är en ren lögn.

Är lokal demokrati inte värt mer? Är inte de lokala väljarna värda att få ta del av en debatt som rör skillnaderna mellan vänster och höger, mellan socialism och liberalism? Borde det inte vara intressantare att skriva om synen på frihet och valfrihet, om kollektivism kontra individualism och om synen på om kommunen har pengar eller inte, än att ta ett citat om Rådhuset som en såpa?

Är det den demokratin vi vill ha? Ska vi som är politiskt aktiva enbart fälla meningslösa oneliners? Eller finns fortfarande plats för den djupa demokratin?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, det är ju synd att vi bara har en enda tidning i Örebro, liberal dessutom!

Anonym sa...

Hej Staffan!
Vad jag förstod så nappade Allehanda på Inger H-W:s uttalande om fullmäktige som en reality såpa.
NA:s artikel fick mig att tro att Anders Gernandt spökade 28 år efter Lödders storhetstid! Eller gavs en bild som fick fullmäktige att framstå som Mupparna?
Å andra sidan kan man säga att kanske främst kommunstyrelsen bär tydliga drag av såpa, kanske mest beroende på Zargam, men även på grund av Mats S. En seriös och förklarande journalistik syftande till att klargöra läget i kommunen och vad de olika partierna faktiskt står för vore på plats.