Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-10-19

AVGÅ!

Radiotjänst ordförande och vd, den ena med hyfsat tydlig politisk bakgrund, har enligt uppgift valt att hantera politiker på annat sätt än vanliga människor. Genom att polisanmäla de tre ministrarna i regeringen har de använt sina uppdrag utifrån mycket tydliga politiska grunder. Det är oacceptabelt.

Politiker på olika nivåer ska behandlas som vilka medborgare som helst. Vi ska inte ha andra förmåner än medelsvensson, inte behandlas annorlunda i domstolar, i försäkringskassan eller sjukvården. Men vi ska inte heller behandlas sämre.

Det som nu spelas upp verkar vara ett försök att nedvärdera det politiska ämbetet genom att ställa betydligt högre krav på förtroendevalda än andra. Men det verkar också vara att använda ett statligt bolag som en spel på en politisk spelbräda.

Det är oacceptabelt. Det enda sättet att återupprätta förtroendet för Radiotjänst är att både ordföranden och VDn avgår.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Inga andra förmåner än medelsvensson? Hade medelsvensson kunnat göra som Lena Sommestad, att låta bli att gå tillbaka till sitt ordinarie jobb för att det är roligare att ta ett friår med 97000 i månaden? Har medelsvensson samma pensionsförmåner som kommunalråd i Örebro, som väl kan leva gott på pensionen hela livet ut om kommunalrådet väljer att avgå i 45-årsåldern efter att ha tjänstgjort i 15 år eller så?

Anonym sa...

Jag läste ert interna material på SvT Tvärsnytts hemsida. Varför höjer ni kommunalrådsarvodena till 105% av de nuvarande???

Björn Sundin sa...

Bra frågor (särskilt den sista). Angående de andra: Om en 45 åring som slutar som kommunalråd kan han/hon faktiskt inte få pension resten av livet. Tycker dessutom att politiker på riksnivå - som rimligen blir igenkända vad de än gör - ska ha bra ersättning för att deras liv oåterkalleligt förändrats.
Men lägger till en annan fråga: vem av de två har "tydlig politisk bakgrund", enligt dig? (Radiotjänst ordförande eller vd)

Staffan Werme sa...

ordf

Björn Sundin sa...

Radiotjänst ordförande heter Christina Jutterström och hon har inte någon "tydlig politisk bakgrund" (om man inte anser att det är en "tydligt politisk bakgrund" att ha varit chefredaktör för både DN och Expressen). Men du kanske egentligen menade Peter Örn, han har ju en mycket tydlig politisk bakgrund. Eller stämmer inte din teori då?
Om du ska sprida sådana där anklagelser och konspirationsteorier runt dig kanske du borde se till att de är lite bättre underbyggda. Eller?

Staffan Werme sa...

Man behöver inte vara opolitisk bara för att man inte haft politiska uppdrag. Jutterströms mediala liv är tydligt politiskt.