Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-12-03

Det kunde bli värre. Hyresgästföreningens nya lågvattenmärke.

I dagens Nerikes Allehanda går Hyresgästföreningen i Örebro till ytterligare angrepp på demokratin. I den serie som tidigare spritts beskrivs ett demokratiskt fattat beslut som en stöld. I dagens Nerikes Allehanda går man ett steg längre. Nu rånas ÖBOs hyresgäster.

Så här beskriver Wikipedia ordet rån: "Rån är beteckningen på en grövre form av stöld från person med inslag av våld eller hot om grovt våld. Ofta sker rån under vapenhot"

Och så här Brottsbalken. "Den som stjäl medelst våld å person eller medelst hot som innebär eller för den hotade framstår som trängande fara eller, sedan han begått stöld och anträffats på bar gärning, sätter sig med sådant våld eller hot till motvärn mot den som vill återtaga det tillgripna, dömes för rån till fängelse, lägst ett och högst sex år."

Jag skulle önska att medlemmarna i Hyresgästföreningen tar avstånd från det sätt att demonisera motparter och ta till överord som jag hoppas bara en liten klick i föreningens ledning står för. Behovet av en verkligt opolitisk Hyresgästförening växer sig allt starkare.

4 kommentarer:

Björn Johansson sa...

Närklig syn att det skulle vara att gå till angrepp mot demokration om man ifrågasätter om demokratiskt fattade beslut är bra. Utifrån detta så skulle den politiska oppositionen alltid ifrågasätta demokratin oavsett vem som nu sitter i majoritet, eller hyllade du alla beslut för demokratins skull föregående mandatperiod? Det kanske bara är medborgarna som inte får ifrågasätta?

Björn Johansson sa...

:-) Märklig skulle det ju vara, men det blir väl bra ändå eftersom det är i Örebro.

Staffan Werme sa...

Om man menar att ett demokratiskt beslut är dåligt så ska man säga det. Men det är långt därifrån till det som Hyresgästföreningen nu gör, att säga att ett demokratiskt fattat beslut är en brottslig gärning, till och med en gärning som innehåller våld.

Björn Sundin sa...

Apropå att anklaga någon för brottsliga gärningar. Citerar - än en gång - Staffans blogg 7/9 2006:
"Lars Danielsson har bevisligen försökt försvåra utredningar om tsunamikatastrofen. Han har bidragit till svenska medborgares ofärd och kanske död."