Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2012-04-24

Allt var bättre förr!

I går kom jag hem från fotbollen, ÖSK mot Elfsborg. En rätt väntad förlust, 0 - 2. Det känns knappast som om det är dessa matcher ÖSK ska vinna i år. Om det varit för några år sedan hade jag varit knappt talbar, vresig och vred. I går, mer ett ryckande på axlarna. För det är bara att inse, allt var bättre förr, när Folkpartiet styrde i Örebro.

För så är det ju - den sportsliga utvecklingen är ju en spegel av den politiska.

Förr, när Folkpartiet styrde i Örebro, blev Örebro Sveriges Idrottshuvudstad. Det berodde på både bredd och elit, på många fantastiska lag och fantastiska prestationer, och ett enormt engagemang från massor av ideella krafter.

Men nu, när sossarna styr, rasar allt!

När Folkpartiet styrde låg ÖSK i topp i fotbollsallsvenskan. När sossarna styr ligger ÖSK sist.

När Folkpartiet styrde gick ÖSKs handbollstjejer som tåget mot eliten. När sossarna styr går de motsatt väg.

När Folkpartiet styrde var ECO Örebro basket på uppgång. Nu, när sossarna styr, sladdar de och vinner knappt en match.

Det var till och med så att Örebro Volley, trots att man hade en tränare som inte klarade av att skilja idrott och politik så sosse han var(är) (fast då var det inte officiellt men det var inte så svårt att gissa), gick bra. Men nu, när han är en del av de styrande sossarna, går det dåligt.

Folkpartiets positiva idrottsinverkan sträckte sig till och med utanför kommungränserna. Som starka regionala förespråkare, som exempelvis hellre ser att Hallsberg stärks som kombiterminalplats än låter skattebetalarna i Örebro konkurrera med stora risker som följd, gladdes vi åt Degerfors som blev allt starkare i Superettan. Och LIF Lindesbergs oranga orkan (orange är förresten den färg som Folkpartiet använde långt före Alliansen) svepte in över Sverige. När nu sossarna styr sladdar Degerfors i Superettan och LIF Lindesberg har långt till eliten.

Det finns de som påstår att idrott och politik inte hör ihop. Men det är bara att kolla tabellerna och se skillnaderna mellan ett liberalt Örebro och ett där sossarna styr. Framgång mot kräftgång helt enkelt.

Typ:-)

Media: NA1, NA2, NA3, Radio Örebro,

Inga kommentarer: