Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-06-12

Peta SVT från fotbollsVM

Ett par märkliga reportrar på SVT vill peta Zlatan ur startelvan mot Paraguay. Skälet? Han är inte i form eller han är inte tillräckligt bra.

Det var bland det dummaste jag hört. I lördagens match mot T&T hade han runt fem bra framspelningar, två vassa skott på mål och ett precis utanför krysset. Det som tittade noga såg att han till och med jobbade bakåt mot eget straffområde när Chippen tappade boll högt uppe. Mot detta kan ställas t.ex. snällikonen Henkes frispark utanför och nick över. Inte gjorde han mycket mer. Eller Ljungberg. Vilka löpningar såg SVT som jag måste missat?

Med den analys dessa experter gör borde väl vare sig Henke eller Ljungberg platsa? Elva Kim Källström är tydligen drömmen. För att tala klarspråk: BULLSHIT! (ursäkta den eländiga svenskan)

Sanningen är att vare sig Zlatan, Henke eller Ljungberg kan göra ett världslag av ett lag som inte består av 11 världsspelare. Problemet är att det ofta är så att de sämre spelarnas standard sänker de bra, istället för det man önskar, d.v.s. tvärsom.

Zlatan är en världsstjärna, men behöver stjärnor kring sig för att verkligen glänsa.
Ljungberg är en stjärna men behöver ett lag kring sig för att lysa.
Henke är, eller kanske var, en stjärna. Men vänta bara till han kommer till vardagen i Helsingborg. Då kommer hans omgivning att sätta sin prägel också på hans spel.

Så - det återstår bara en sak. I ett lag med några stjärnor och fler fotbollsspelare finns bara en väg att gå. Jobba, jobba, jobba.

1 kommentar:

Anonym sa...

Zlatan var helt ur form faktiskt och det hade varit helt rätt att peta honom och låtit Allbäck spela hela turneringen.

Henke var inte heller speciellt bra men han gör iallafall sitt i försvarsspelet vilket Zlatan ALDRIG gör.

Tydligen kunde dessa personer från SVT mer än vad du kan om fotboll och att försöka se löpningar på teve är jävligt svårt. Man bör vara på plats och se matchen live för att verkligen kunna se sånt.