Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-06-16

Vad är demokratin egentligen värd?

Nu ska byggnadsnämnden fatta "rätt" beslut. Det vill säga - acceptera sossarnas plan på den nya mässan vid Södra station. Majoriteten av byggnadsnämndens ledamöter hade ju det dåliga omdömet att fatta "fel" beslut förra gången.

Vad var då det felaktiga beslutet? Jo: Man ville ha en fullständig information om vad en förändrad plan skulle innebära. Man ville ha bostäder och handel i city. Man ville veta hur trafiken skulle påverkas. Till exempel. Därför återvisade man handlingen till förvaltningen och bad om att få den informationen

Men det tycker sossarna är onödigt. Det behövs ingen mer information. De menar att örebroarna inte behöver få veta hur illa det blir med trafiken, hur bullret kommer att öka för de som bor centralt, hur många fler dödsfall på grund av ökade luftföroreningar som kommer att komma, varför södercity ska bli en död stadsdel när mässa och konferenshall står tomma.

Det är märkligt att en del demokratiskt fattade beslut är mindre värda än andra. Det som nu sker i byggnadsnämnden är ett hån mot allt vad demokrati heter. Och för mig, som tänker mig att leda en allians efter valet, är det ett bekymmer att två av de i alliansen ingående partierna är med på dessa turer. Det kräver mycket fundering och eftertanke hur jag ska kunna reparera de broar de nu river.

Inga kommentarer: