Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-02-25

Gnäll från Stoppalliansen

Idag har oppositionen begärt att återremittera programmet om stadens torg. Varför? Det officiella skälet är ekonomin. Men den har aldrig varit intressant förut. För två månader sedan beslutade samma partier att göra om sin budget och lägga ut hundratals ofinansierade investeringsmiljoner för att, som de sade, värna jobben. Nu gäller inte det. Nu menar de istället att frågan om hur många miljoner som fastighetsägarna kommer att lägga är avgörande, är det tre eller fem miljoner? Man kan fråga sig varför det i ena stunden är enkelt att finansiera 500 miljoner, och i nästa omöjligt att finansiera fem? Man kan fråga sig om varför det inte duger med att såväl ansvarigt kommunalråd som programchefs uppgifter duger?

Svaret är naturligtvis politik.

Vänsterpartierna vill inte acceptera att det finns en kommunledning som kan och vill driva en offensiv politik för en stadsförnyelse.
Stoppalliansen vill för allt i världen stoppa, stanna och förstöra för örebroarna. Partipolitikens egenintressen tar över värnet av örebroarnas angelägenheter.
Gnäll- och stoppolitikens enda mål är att sätta käppar i hjulet för kommunledningen och den politik vi vill föra. De använder möjligheterna till minoritetsåterremisser flitigt.

Det är synd för Örebro och örebroarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att ert enda syfte med alla framhastade satsningar just nu är att försöka ha en chans i nästa val är ju helt uppenbart, men att stressa så mycket att man inte ens kan prestera en budget för investeringar på 30-40 miljoner kronor... Är inte det lite väl?

Staffan skriver: "Man kan fråga sig om varför det inte duger med att såväl ansvarigt kommunalråd som programchefs uppgifter duger?"
Nu är ju problemet att kommunalrådet och programchefen ger helt olika siffror. Och då väljer vi att lita på programchefen, snarare än den hastigt handskrivna lapp som Fredrik Perssons visade upp för Kommunfullmäktige.

Staffan Werme sa...

Björn Sundin: Framhastat??? Stadslivsmaterialet har nog processats mer än det mesta. Samtliga siffror finns och har varit med hela vägen. Programchefens uppgifter från ett telefonsamtal direkt vid fullmäktigesammanträdet sade samma sak. Men det duger inte.

Samtidigt duger det att själv komma med en oppositionsbudget som sätter sprätt på några hundra miljoner.

Sila mygg och svälja kameler...