Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-02-27

Många nya örebroare

SCB kom med sina siffror på inflyttningen till Örebro i veckan. Visar sig att vi ökar mer än 1800 personer. Det är bra för Örebro men ännu bättre för länet. Hade inte Örebro ökat så mycket så hade länet totalt sett minskat sin befolkning. Hade Örebro ökat lika lite(...) som Västerås hade det varit ett bekymmer för länet.

Men Örebro ökar mycket. Både genom inflyttning från resten av Sverige, genom inflyttning från andra läner, genom inflyttning från resten av länet och genom födslar. Det är bra.

Det visar också att den bild som allmänheten har av Örebro blir allt mer positiv. Örebro är en bra stad och en bra kommun. Här finns jobb, en vacker stad, idrott i Sverigeelit och med stor bredd. En fantastisk kultur, en natur som är unik. Här finns handel och mötesplatser. Här finns ett av Sveriges intressantaste universitet.

Och här finns en kommun som ger förutsättningar för fler att förverkliga sina liv. De senaste två åren har det hänt massor i Örebro. 2009 kommer det, trots konjunkturnedgång och internationell dysterhet, att hända än mer positivt för oss örebroare och alla andra som vill flytta hit, turista här, konferera och mötas eller bara har vägarna förbi.

Örebro är ändå rätt fantastiskt. Det är lätt att vara stolt örebroare!

Inga kommentarer: