Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-02-02

Örebro Hockey

Örebro Hockey vann i går. Knappar in på Tingsryd i toppen.

Jag hade tippat förlust i tippakampen mot ordföranden Falander. Varför då? Hockeyhatare?

Jag måste erkänna att mitt hjärtelag i hockey är Brynäs ända sedan jag som kolt sprang runt i Sandviken. Jag måste också erkänna att jag tycker att hockeyn tyvärr allt mer blivit kamp och allt mindre spel. Det gamla Sovjetunionen med Michajlov, Krutom och Makarov är i detta perspektiv tyvärr bara ett minne.

Men det är mycket bra att Örebro Hockey vinner och vinner mycket. Framförallt för att det sporrar barn och ungdomar till engagemang. Bra för bilden av Örebro. Roligt för alla tusentals supportrar.

Men det är ju inte roligt om vi tippar lika varje gång. Nån får ta på sig spridningen...

Så grattis till denna seger, Örebro Hockey, och lycka till på vägen mot alla andra!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Är ovanstående svaret varför du binder upp behrnspengarna på 5 år. Vilket många ställt frågan kring varför, men alla stått utan något egentligt vettig förklaring.

Som det ser ut just nu, kan vi redan nästa år ha ett bandy och hockeylag på samma elitnivå, men en kraftig överviktig åt bandy rent ekonomiskt.

Kan du inte en gång för alla förklara hur du tänkte!

//Kobran

Staffan Werme sa...

Det förra Behrnavtalet (med ÖSK och KIF) skrevs på hela avtalslängden (16+5 år). Om vi följt detta skulle ÖSK fått allt hela perioden. Vi menade att det var för långt men ville samtidigt att alla föreningar skulle få en god planeringshorizont, och landade därför på fem år.

Dessutom ville vi ha en mer jämställd profil, lade in möjligheterna för de flickdominerade sporterna, där det också är svårt att jämföra resultat på årsbasis.

Till detta kommer att det var ÖSK Bandy som initierade hela processen vilket bör vägas in.

Anonym sa...

Tycker det är dags för dig att sitta och fundera på vad du egentligen håller på med de 50 milj kr som ska bygga bandyhallen. Bandy är döende och 50 milj ska satsas på för att underhålla 200-300 personer när ÖSK ska spela i ELITSERIEN! 200-300 människor??? Herregud!

Du skrev att du syftar till folk som ska använda hallen inte bandy. Det är bullshit! Hockey har mer folk och det kommer man vinna mycket på om man satsar istället på hockeyhallen dvs bygga multihallen där man kan ordna konsert, evenemang mm så får man pengarna tillbaka snabbt. Men bandyhallen??? ska du börja stå vid kassan och ber alla betala 20-50 kr för att få åka skridskor?? Det tror jag inte du har tänkt ordentligt. Kanske är det så att du är frälst vid bandy och vägrar inse att hockey är klart och tydligt populärt än bandy. Var snäll och tänk igen och gör det rätt denna gången. Jag vill inte min skattepengar ska gå till en hall där man inte vinner på något.

Anonym sa...

Hej Staffan!

Roligt med lite gissande av hockey resultat mellan dig och Fahlander.

Men jag hoppas att du kan ge svar på vad Örebro Kommun ska göra med Behrn Arena för att få den mera attraktiv de närmaste 5 åren?

Samt personligen önskar jag att ni börjar stötta Örebro Hockey lite i deras försök att ta sig upp till högre divisoner med en acceptabel Arena. Dessutom tror jag att Behrn Arena är den äldsta i Sverige vad gäller ishockey arenor? Rätta mig om jag har fel.

Kan det vara acceptabelt i en stad med Ca 130 000 invånare att visa upp en så dålig lokal som Behrn Arena är idag, är det proffsigt att visa alla som reser hit för att se hockey en arena som är i ett kall och tråkig?

Örebro hockey har under många år fått lida av den konkurs som ÖIK drog på sig för flera år sedan. Sluta straffa dem.

Jag vill att du tar rodret och ser till att prioritera en bättre lokal för ishockyn och KK lutz och alla som nyttjar Behrn Arena.

Önskar att du och dina partikollegor ändrar uppfattning om Berhn Arena och framför allt Örebro Hockey. Örebro behöver ett nytt hockeytempel.

Ser fram emot en varm lokal där man kan njuta av Hockey mm.

OBS! Gå in och kolla Fahlanderblogg blogg på denna länk: http://www.hockeysverige.se/blogger_division1.html

Jag måste hålla med honom att ni slänger 40-50 miljoner i sjön. Barnen kan lika gärna åka skridskor i en ny ishall.

Micke

Anonym sa...

Jag instämmer med föregående skribenter om "Hur tänker du/ni"??.

Alltså ni satsar flera miljoner på bandyn men hockeyn som ligger i division 1 och har alla möjligheter att ta sig till Allsvenskan får hållas i det gamla rucklet man knappast kan kalla för Örebro´s stolthet.

Dessutom har hockeyn mer publik i division 1 än bandyn som ligger i elitserien och spelar.

Och ja ni vill satsa på allmänheten sägs det. Men hallå?! Det går alldeles utmärkt att åka skridskor i hockeyrink också, fråga barnen i rosta skolan som åker på Terrängens IP. Tror knappast att barn/föräldrar bryr sig om de åker på en bandy is eller hockey is. Målet är väl att allmänheten ska dra nytta av bygget eller hur?

Och då till min fråga.
50 miljoner kronor gör knappast barnfamiljer och övriga lyckliga på en bandyplan.
Så som bandyn ser ut i dag och sett ut i några år kommer det knappast att löna sig att bygga om.

Ni politiker tror er veta bäst vad folket vill ha. Men vilka har ni då frågat? Inte mig och mina bekanta iallafall. Gå ut med en fråga till örebroarna vad de helst vill ha i stan en hockey hall eller Bandyplan.

Så som ni resonerar i denna fråga är att säga emot er själva.
Inom andra områden som nyttjas av ett fåtal tas det bort, där satsas det inga pengar på men bandyn är annat tydligen?

Är alla ni bandyfantaster som vill se till erat eget bästa?

50 miljoner kronor är mycket pengar lägg dem på något som har en framtid.

Hoppas att ni tänker om.

karnevalmannen sa...

Ja verkligen, man blir fan nästan arg när man tänker på sådan idiotisk tilltag.
Satsa så mycket pengar på en idrott som inte drar mera än Ca: 650p i högsta serien, det är skandal.

Satsa på en modern arena istället för hockeyn där det finns intresse än, och kommer växa markant med en ny hall, och förhoppningvis spel i allsvenskan.

GÖR OM - GÖR RÄTT!

Mvh Karnevalmannen

Anonym sa...

Hej Werme.

Varför kan ni helt enkelt inte, riva vinterstadion, sälja marken till byggherrar, ta dom pengarna tillsammans med privata investerare och bygga en ny hockey hall + tränings hall och bandy hall på en bättre plats.

Det är vansine att satsa stora pengar på vinterstadion i nuvarande läge !

Riv upp beslutet att bygga tak på bandyplan NU ! ! ! ! !

Hälsn. Jonas

Anonym sa...

Behrn avtalet är en skandal i sig !

Hälsn. Jonas

Anonym sa...

Örebro Hockey J20,ligger i högsta serien,o får träningstider,2200-2300,vilken jävla skandal.VAKNA FÖR FAN WERME!!!!!!!!!!!! Bygg en multiarena som alla kan ha nytta av!!!!!

Anonym sa...

Skandal att slösa 50miljoner på bandyn, vad tänker ni?
Ser ni inte som övriga Sverige att bandyn tappar intresse varje år?`
Hockeyn är stor, väldigt stort jämfört med bandyn.
Ändå så spottar ni på Fahlander och hockyn i stan, ta vara på en som honom som satsar så mycket på en sport, inte som du gör motarbetar honom. Hockyn drar mera åskådare än bandyn nu redan, ändå är det 2 div mellan dom, och nästa år kanske dom ligger samma div och då märker du ändå större skilnad, bandyn kanske har max 300 åskådare då och hockeyn 1500 i snitt minst. Om du inte följde bandy vm , publiken svik bandy vm, fast det var VM , tänk om tänk rätt!

Satsa på en multiarena där vi Örebroare kan gå till och även göra saker förrutom hockeyn. Inte en bandyplan som ingen bryr sig om.

Anonym sa...

Staffan Werme :

Gå ut och fråga Örebroarna, om dom tycker att Vinterstadion ligger bra där den ligger, jag kan garantera att en majoritet tycker att den ska flyttas, till en mer lämpad plats .

Jag tror att de boende på Söder och Öster är innerligt trötta på alla felparkerade bilar, ni har redan gjort misstaget att bygga ny Fotbollsarena på samma plats, så det är försent att ändra nu men gör inte om samma misstag en gång till .

Släpp stoltheten nu och erkänn ert misstag, alla kan göra/tänka fel.

Hälning / CJB

Staffan Werme sa...

Det är så tråkigt att läsa alla som skriver om motsättningarna mellan bandy och hockey. Jag förstår det inte. Kan man inte glädja sig åt båda? Vore det inte roligt om vi både hade ett elitlag i bandy (som kanske drar 2000 i snitt) och ett i hockey (åtminstone i allsvenskan med lika stort snitt)?

Men åter igen - bandyarenan byggs inte för ÖSK utan för örebroarna. Eftersom jag tar 12an då och då till jobbet kan jag se alla barn och unga som är på väg till arenan. Där finns målgruppen - liksom hos alla de hundratals barn och ungdomar som tränar bandy, hastighetsåkning på skridskor o.s.v.

Hockeyarenan blir inte utan investeringar. Men inte heller den byggs för eliten utan för bredden. Men när den är färdig om dryga året blir även den bättre än vad den någonsin varit.

Anonym sa...

Staffan :

Har du läst mitt inlägg ?

Jag ser ingen reaktion av dig på min text i ditt senaste inlägg ???
Är jag så nära verkligheten ???

Mvh / CJB

Anonym sa...

Detta är typiskt politiker att slingra sig undan utan att svara på det som skrivs.

Werme tror du på fullaste allvar att vi Örebroare bryr oss om, om vi åker skridskor på en bandy is eller en hockey is?

Sedan om det nu är för allmänheten bandyplanen ska byggas, varför inte bara ge den lite renovering så duger den ju fin fint åt allmänheten. Kollar vi på andra områden där idrott genomförs så är det skavanker här och där. varför ska bandyn ha fläckfritt eller vad du vill kalla det för?

Sedan min sista fråga anser du att 50-60 miljonerna du ska lägga på bandyn tillhör dig eller tillhör de oss alla i Örebro?

Om de tillhör dig javisst handla vad fan du vill men är det våra skattemdel. då ska du också lyssna till örebroarnas önskemål.

Anonym sa...

Om nu vi bygger en hall för att stadens barn ska få dricka choklad och åka skridskor inomhus, varför inte låta Behrnspengarna då också gå oavkortat till barnen. Använd dessa till fantastiska och inspirerande eventdagar för alla barn i Örebro. Låt Bandyn och Hockeyn klara sig på egna ben!

För övrigt kan jag tycka att det är ett aningen dyrt projekt för att stimulera skridskoåkningen i kommunen. Du tror inte det hade varit bättre att lägga dessa pengar på ett eller flera ungdomshus eller kanske bättre barnomsorg i Ekeby/almby, eller kanske på 50 nya lärare i kommunen (i tre år). Eller bara på något så enkelt som en ny isbana i norra delen av kommunen. Norr om storgatan har de inte satsats många kronor på isytor, eller annat stimulerande för barnen.

Och snälla för din egen skull, bekräfta att det är ett falskt rykte om att du är god vän med bandybossen, för är du det, så är kan detta bli en valfråga som gör att din regeringsperiod i Örebro stannar vid en period.

Anonym sa...

När ska du börja lyssna på örebroarna?????????? Det verkar som du skiter i oss!?

Jag har inte röstat för bandyhall!!! Varför ska jag betala skattemedel till bandy som jag inte har RÖSTAT för!!

Trodde du var en bra politik men icke!! Du är ju en ursel! politik!! Du som tvingade Vasaskolan läggas ner för att ni ville bygga lägenhet där, för att ni ska kunna tjäna på. Så många barn fick flytta till andra skolor. Men vad händer med Vasaskolan nu?? Ni har hyrt ut till nån som lånar skolan för nåt utbildning. Tycker det är fruktansvärt för jävligt! Så man har ju fan tappat förtroende för dig nu.

Din dagar som politik är nedräknad!

Anonym sa...

Hej Staffan.

Nu är det dags att riva våran gamla kära hockeyhall,
senaste matchen så läckte tacket in vatten, vad är det som händer Staffan ? något måste ske och det med det snaraste ! ! !

Skäms inte du över att "din stad" har en av Sveriges risigaste ishallar ?? ?? ??

Hälsn / Jonas

Anonym sa...

haha det är kul att alla hockeyfanatiker tror att du staffan bestämmer precis allt som rör precis hela örebro helt och hållet själv. /Christopher