Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-06-02

EP-kampanj

Kollar just på några nya opinionssiffror. Nedåt för (m), uppåt för (s). Tillsammans får de hälften av alla röster. Jämför man med de nationella siffrorna är det rätt stor skillnad. Där får de två stora partierna 2/3 av alla röster.

Varför? Kan det bero på att (s) leds av en kandidat som överhuvudtaget inte vill ha EU? Det är för mig svårt att förstå att någon vettig människa överhuvudtaget kan tänka sig att rösta på (s) i detta val. Vem tror att Ulvskog ska få något uträttat, när hennes främsta vallöfte är "mindre högerpolitik" (Svd)?

Kan det bero på att (m) inte har någon kandidat som drar alls? Partiet har inte visat framfötterna överhuvudtaget i EU frågor. Inte ens jag, som är rätt påläst och även kandidat, vet vad han vill i EU. Hur ska då allmänheten veta det?

För oss i Folkpartiet är det ganska bra läsning. Vi har en av de tydligaste kandidaterna i Marit Paulson. Vi är det enda partiet som är helhjärtat för, såväl EU som euro. På samma sätt kan man se att Mp tjänar på att många vet att klimatfrågorna är något som EU måste hantera.

EP valet är lite hela havet stormar. Piratpartiet, utan politik, lär nog komma in. Sedan beror rätt mycket på hur många som går och röstar. Törs man hoppas på drygt 40 % i år? Och 15 % för Folkpartiet?

1 kommentar:

Karin sa...

Och hur gick det för fp? I den mätning jag sett idag fanns vi inte med...