Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2013-08-29

Lite ÖSK så här på kvällen

Hann med andra halvlek på Behrn Arena. Första tillbringades hemma med sjuk son och med hustrun på möte. Men när andra drog igång satt jag på plats.

Det var en intressant halvlek. Jag såg hela matchen mot Varberg på TV och blev rätt bekymrad. Det laget som spelade mot Varberg och vann, var inget lag för att vinna vare sig Superettan eller ta en enda poäng i Allsvenskan.

Den halvlek jag idag såg var något annat. ÖSK förlorade visserligen denna halvlek, matchen slutade oavgjort och de tre topplagen i Superettan ligger inom tre poäng. Men till skillnad från Varbergsmatchen var det ett helt annat lag som var på plan idag.

ÖSK borde kanske avgjort matchen i början av halvleken. Nordin Gerzic är en mycket bra fotbollspelare i den omgivning han nu befinner sig i. Det är spännande att se hur han täcker boll, hur han väljer att driva boll, eller passa med god adress, eller hitta öppnande crossbollar. Det är få fotbollspelare jag sett på Behrn Arena som har den överblick som Gerzic har. Emil Berger var på väg för ett par år sedan. Men just nu finns inga andra i ÖSK. Och inte i speciellt många andra lag heller.

Jag och många med mig trodde säkert att Falkenberg skulle falla igenom. Men det är ett bra lag. Enkelt spel. Tydliga roller och en målgörare som presterar. Hade Örebro haft en liknande hade matchen varit avgjord efter 10 minuter i andra... Men det är roligt att se ett lag som både klarar av en total defensiv i långa stunder, snabba omställningar och även har ett eget spel.

Jag hoppas verkligen att ÖSK går upp i Allsvenskan i år. De har alla möjligheter att göra det. Laget är sannolikt bättre än flera av bottenlagen i Allsvenskan. Men med åren har resultaten ändå blivit mindre viktiga för mig. Det mest spännande är att se hur spelare och tränare formeras efter de resurser man har. Och hur man klarar av att prestera, när det går bra och när man är pressad.

Idag hade ÖSK ett eget spel. Man gjorde många saker mycket bra. Det som saknades var det andra målet, men det var nära. Och ibland så darrade det bakåt när Falkenberg lyfte långt, eller när de kom på sin högerkant och satte press. Men så är fotbollen.

I kväll var det roligt att gå på fotboll. I kväll var det roligt att se ett spelande ÖSK. I kväll var det roligt att se spelare som ville, kunde och hela tiden försökte prestera. Det ger mersmak, oavsett resultat.

Media: NA, SR

Inga kommentarer: