Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-09-02

Borttaget inlägg

Få saker har gjort mig så upprörd som agerandet kring torgen. För mig handlar det om ett parti försöker gå vid sidan om de principer kring de offentliga rummen som hittills råder. Deras agerande öppnar dörrar som borde varit oöppnade. Jag försökte blogga ironiskt kring detta. Men fler har inte uppfattat ironin. Därför tar jag bort hela inlägget.

9 kommentarer:

Björn Sundin sa...

Du är ordförande i Kommunstyrelsen - kommunens högste ansvarige politiker. I Sveriges sjunde största stad. Du har ansvaret för att Örebro växer, utvecklas och att nya jobb skapas. Du tjänar över 50 000 kronor i månaden. Och vad lägger du din tid på? Sånt här? Suck.

Staffan Werme sa...

Du ligger inte så långt efter i lön och har tid att både läsa och kommentera...

Anna sa...

nu hoppas jag verkligen att någon hackat denna sida och att detta INTE är skrivet av ordförande i Kommunstyrelsen????

Chris sa...

De sista meningarna antyder att det bara rör sig om ironi, men frågan är då varför och om det är lämpligt.

Staffan Werme sa...

Visst är det ett försök till ironi. Ibland är det det enda sättet att hantera en verklighet som man bara kan sucka över. Men försöken till att förstöra skapar så många frågor kring stadens väl och det offentliga rummet att det måste kommenteras.

Björn Sundin sa...

Konstigt: I sandlådan brukar väl barnen bråka om vems föräldrar som tjänar mest och har viktigast jobb. Om detta var en sandlåda skulle Staffan vinna. För inte nog med att han har ett av Örebros viktigaste jobb - han har även tid att boka torg och uppträda som komiker. Stjärna, stjärna, stjärnstopp.

Victor sa...

Staffan nu tror jag det brunnit för dig.

Att du sjunker så lågt i ditt resonemang att du raljerar över konsten som klär våra gator och menar på att vänsterpartiet ska ha dåligt samvete för det hemska som hände i Sovjet - Det är ju inte trovärdigt.

Att däremot lägga flera miljoner på att fira monarkin och kalla det för demokrati det blir inte rätt bara för att man upprepar ordet demokrati flera gånger.

De föreningen mot kungafjäsk gör är att använda sin möjlighet att visa sitt missnöje. Något som jag tror, efter att ha läst många kommentarer på bloggar och tidningar, Örebroarna inte riktigt har koll på HUR man gör eller på vilket sätt man KAN påverka i sin egen stad. Det tycker jag är skrämmande. Givetvis blir det än mer skrämmande när du Staffan på ett ganska illa sätt försöker smutskasta det. Jag tycker att initiativet ska respekteras även om du är av en annan åsikt.

Fred och Kärlek

Björn Sundin sa...

Och för dem som undrar vad det kan ha stått i det där omdiskuterade inlägget så har jag lagt upp en skärmdump på originalet på min blogg.

Anonym sa...

Jag tycker det var otroligt roligt!

Helt rätt!
För att sandlådepajaser som Mr Artin och hans anhängare skall förstå måste man svara på sandlådespråket!
Att folks en inte förstår skillnaden på allvar(vänstern) och ironi (Werme) är ju bara sorgligt.
Antar att det är mest vänstersympatisörer som uttalar sig...