Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-09-02

Varför ska en KS-ordförande kommentera?

Ett av mina viktigaste uppdrag är att "sälja" Örebro. Det handlar om att skapa en positiv bild av staden, en stad som är bäst för nya företag, för nya studenter, för nya örebroare och, naturligtvis, för alla som redan valt Örebro som bostadsort.

I många städer och kommuner finns en bred politisk samsyn kring att detta är viktigt och även kring huvudparten av de arrangemang som i så fall ska befästa denna positiva bild. Man kan vara osams om mycket, men när det gäller att skapa den goda bostadsorten försöker man hålla sams.

Men i Örebro är nuförtiden annorlunda. Ett parti har under lång tid valt en helt annan strategi. Det handlar inte bara om att rösta emot i de styrelser och nämnder man befinner sig i, utan även att försöka förstöra det som en majoritet av de demokratiskt valda röstat för.

Örebro har en fantastisk utveckling för tillfället. Vi växer så det knakar, har ett fantastiskt universitet och en stad som numera märks. Allt fler evenemang kommer hit, och därmed också människor som besöker oss och turistar. Dessa evenemang ger kommunen och alla företag som verkar här unika möjligheter att öka omsättning, anställa människor och leverera skatter till kommunen för att bygga mer välfärd.

Som en unik möjlighet kan vi 2010 fira 200 år av fred i Sverige. Riksdagens sammanträde, och beslutet kring tronföljden, bygger en enormt bra grund för att visa än mer positiva sidor av Örebro.

Detta har vänsterpartiet motarbetat. Man har röstat mot i de sammanhang beslut tagits, och det är bra. Tycker man inte som majoriteten ska man rösta mot. Men nu har man valt att gå ett steg längre. Genom att i vart fall påstå att man bokat stadens torg för någon typ av förening tar man rätt många steg till. Nu handlar det om att förstöra försöken att skapa denna positiva bild av kommunen. Det handlar också om att försöka sätta sig över de beslut som fattats i de demokratiska fora som finns, att hitta ett kryphål för att omöjliggöra de demokratiskt fattade besluten.

Jag har sällan blivit så upprörd över något agerande av något parti som detta som vänsterpartiet gör. Jag kan bara konstatera att de sätter partiegoism långt före det som är bäst för Örebro och för örebroarna. De riskerar de skattepengar som redan investerats i ett projekt, genom att försöka förstöra de intäktsmöjligheter som finns. Det är illa, för Örebro, för örebroarna, för Örebro kommun.

Inga kommentarer: