Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-03-26

Byt ut Nordeas styrelse eller sälj aktierna

I går beslutade bolagsstämman att även i fortsättningen jobba med stora bonusar till de högsta cheferna. Svenska staten hade lagt ett annat förslag men röstades ner.

Så länge staten har ett inflytande i bolaget bör man agera utifrån denna ägarroll. En fortsättning bör därför vara att staten uttalar att man inte längre har förtroende för styrelseordföranden i bolaget, och att styrelsen därför bör ombildas.

Alternativet är att staten säljer sina aktier och låter Nordea vandra fritt.

Ett tredje alternativ är ju att skattesystemet görs om så att bonusar blir oattraktiva. Jag hoppas att Anders Borg under nästa mandatperiod tar tag i den frågan och skapar ett regelsystem som inte gör den förläningspolitik som bonusarna är möjlig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir mörkrädd när jag hör förmyneriet att uteserveringarna måste stänga kl 23. Varför måste man göra Örebro tråkigare än det redan är med krogar som stänger redan kl 02, uteserveringar som måste ligga i markplan och livespelningar som endast tillåter servering av alkohol på inhägnade områden osv. Händer bara i Örebro. Verkar som om beslutsfattarna gör allt för att göra Örebro tråkigare och tråkigare. Skrämmande...
Och ni ska vara folkets företrädare. Det betvivlar jag starkt på i dessa frågor. Mörkrädd var ordet.

Anonym sa...

Vad kommer du göra för att ändra det idiotiska beslutet att stänga uteserveringarna kl 23?

Är det någon som tror att folk kommer att gå hem då eller gå in i den kvava luften inomhus? Nej folk kommer istället gå till diverse parker eller svartklubbar för att festa vidare, helt utan vakter som kan bryta upp bråk osv.

Och jag behöver väl inte ens nämna
tråkstämpeln som Örebro kommer få bland alla turister..

Verkar inte helt genomtänkt det här...