Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-05-08

Vänsterpartiets kongress

Ser nyhet på nyhet från Vänsterpartiets kongress. Nästan alla handlar om att kongressen vill köra en mer vänstrig politik än till och med (den gamle) kommunisten Ohly. För regeringen är det mumma. Splittringen inom vänsterblocket kommer att bli ohanterbar. Sannolikheten för ett haveri är reell och stor om de trots allt skulle vinna valet. Ett extraval redan 2011, eller möjligtvis 2012, är sannolikt.

Det gamla vänsterpartiet förnekar sig inte. Deras regeringsduglighet är lika med noll. Och tur är väl det. Man kan verkligen fundera över hur många som skulle vilja ha ett parti med en kommunist som ordförande (han är fast han kallar sig inte det längre...) som ministervagga? Kommunismen, denna omänskliga ideologi, som står bakom så många mord och så mycket elände i världen, borde förläggas på samma sophög som de andra omänskliga ideologierna, både till höger och vänster.

Det vore illa om Sahlins eftermäle blev att hon öppnade dörren för kommunister (även om de inte kallar sig så...) in i den svenska regeringen. Det vore mycket bättre om hon blev ihågkommen som den socialdemokratiska partiordförande som aldrig vann något val.

Inga kommentarer: