Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-11-10

Moderat miljöuppvaknande!?

Statsministern går i Göran Perssons fotspår och tar upp den klimatutredning som den förre statsministern själv ledde. Reinfeldt pekar på att klimatfrågorna är en ödesfråga för världen och Sverige. Som så ofta tidigare väljer han att vara pragmatisk i förhållande till förslag som tidigare socialdemokrater lanserat. Nu för oljekommissionens förslag ny aktualitet inom alliansens regering.

Det är bra att den nya regeringschefen börjar bekymra sig om klimatfrågorna. Det är ännu bättre att moderaterna för första gången (någonsin) har en partiledare som talar miljö. Klimatfrågorna är egentligen en fråga med större prioritet än jobb, utbildning, terrorism... Missar vi att hantera klimatet kommer jobben att försvinna, terrorismen att öka och utbildningen att bli för de välbeställda. (Ganska dystopiskt men vad gör en pessibilist???)

Nu återstår bara att se de konkreta åtgärderna. Därför är det med glädje man kan se att regeringen beslutat återinföra trängselavgifterna i Stockholm. Ibland händer saker som man nyss trodde var omöjliga.

Bra jobbat, Reinfeldt!

2 kommentarer:

Patrik sa...

Visserligen är något felaktigt vald plats att ställa frågan på, men jag har inte riktigt greppat om alliansen i Örebro + mp tillträtt ännu? när tillträd(d)e/r du som kommunstyrelsens ordförande?

Staffan Werme sa...

13 december väljs den nya majoriteten på kommunfullmäktiges sammanträde.