Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-04-18

Kommunstyrelsen

Så har det varit kommunstyrelse igen. Åter har märkliga turer utspelat sig kring majoritetens (?) sida av bordet. Är (mp) med eller inte? För (s) och (mp) hemliga förhandlingar eller inte? I så fall om vad?

Kommunstyrelsen är inte offentlig. Det är synd. Och tur. Synd - för att det skulle bli så tydligt varför Örebro behöver en bättre regering. Tur - därför att tilltron till politiker skulle få sig en rejäl törn.

När vi vunnit valet i höst kommer vi att behöva reformera hela styrsystemet. Ärendena som ligger på kommunstyrelsens bord ska ha haft en ordentlig genomlysning, framförallt av oss majoritetspartier. Majoriteten ska inte diskutera olika alternativ på sittande möte. Uppgörelser ska vara klara före mötet. Tydlighet, lyhördhet och klarhet ska vara ledord.

Dit är det långt från dagens majoritets(?)verklighet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är komiskt att just Werne diskuterar politsik röra. Werme själv har en annan linje ett sitt parti i flera tunga frågor. Det är väl bara sosehatet han delar med sinapartikompisar. Den tydlighet som efterlyses är varje fall inget som blir klarare när Werme är inblandad.
Är det inte bra att frågor kan diskuteras på ett möte i stället för att göras upp bakom ännu mer stängda dörrar. Snaxcka om att kasta sten i glashus.

Staffan Werme sa...

Är inte mycket för hat, vare sig av sossar eller andra. Skulle varit intressant att se den anonymes reaktion om han/hon varit med på kommunstyrelsen. Diskussion var kanske inte det ord jag skulle använda om det som försigick mellan vänsterkartellens partier...