Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-04-18

Korruptionens (s)venska ansikte

Så har då LO dragit igång årets stödkampanj för sossarna. Trots att inte ens hälften av medlemmarna röstar på (s) anser sig pamparna i toppen kunna använda miljoner och åter miljoner till sossestöd. Det är skamligt.

Tyvärr räcker inte det med miljonerna till kampanjannonser. Under valrörelsen kommer (s)-märkta LO-anställda fackföreträdare att kampanja för partiet på betald arbetstid. Då använder de inte bara sina medlemmars pengar till sossekampanj. De använder företagens tid och resurser för att förstärka enpartistaten Sverige.

Nej - enpartistat är ett för starkt ord. Men det socialdemokratiska Sverige är rent politiskt sett ett av de minst jämlika länderna i Europa. Den socialdemokratiska maktorganisationen har spritt sig genom alla samhällssektorer och skapat oacceptabla bindningar mellan politisk, facklig, ekonomisk och administrativ makt. Det tydligaste exemplet är bindningen mellan LOs toppar och sossarna. De köper sig politisk makt genom att använda medlemmarnas pengar på sätt som inte majoriteten vill.

I andra länder finns korruptionen som en otydlig kraft under ytan. I Sverige annonseras den ut på LOs affischtavlor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra Staffan! Klargörande! Det är bland annat på grund av detta jag bestämde mig tidigt att aldrig bli sosse!