Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-05-28

Stöd för torgen

Efter några dagars rapportering kring torgen och de många felaktigheterna kring sammanblandingar mellan investeringar och drift, verkar opinionen nu vända.

Fler och fler hör av sig med uppmuntringar.

Ni gör rätt!
Visst ska man investera i lågkonjunktur!
Örebro behöver ett attraktivare city!
Bra att ni värnar jobben!
Synd att det är så mycket fel i media!

Det känns rätt bra.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Staffan,

Jag tror inte att frågan är om torgen behöver rustas utan om det är rätt läge nu! När det är bistra tider behövs investeringar för att få igång marknaden(tyvärr har dina parti kamrater i regeringen inte den inställningen) Det folk vänder sig mot är torg istället för skolor. Som vanligt har ni i den styrande blågröna röran(för att använda herr Bildts ord) svårt med att förstå folks oro, ilska och frustration.

Staffan Werme sa...

Problemet är att det inte behövs fler skolor, snarare färre. Just nu behövs egentligen inte fler platser inom äldreboenden heller, bara om det är så att vi vill att fler ska bo på äldreboende istället för hemma.

Att bygga skolor i onödan är inte bra, vare sig det är hög- eller lågkonjunktur. Så först måste vi bestämma vilka skolor som ska finnas kvar, och sedan se till att de som finns blir så bra som möjligt.

Förresten - det som verkligen behövs, förskolor och boenden för funktionshindrade - byggs som bara den:)

Anonym sa...

När man lyssnar på sig själv får man alltid de svar man vill ha!

Anonym sa...

Nu var det inte nya skolor som behövdes utan iblan tex wallerska en tillbyggnad och upprustning. Visst byggs det dagis men hur ser de befintliga ut?

Staffan Werme sa...

Wallerska kommer att få en tillbyggnad. Förskolor för 250-300 barn kommer att byggas. Av de 540 miljoner kronor kommunen i år har möjlighet att investera går det allra mesta till de mjuka verksamheterna.