Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-01-29

Ishallen

I tisdags satt jag ner med representanter för ÖHK, klubbens partners och Örebroporten. Tillsammans var vi eniga om att satsa på den gamla ishallen som elitarena för hockeyn. Det är bra.

Fortfarande återstår mycket. Hallen bli nu större men det återstår mycket innan den kan jämföras med de flesta av elitlagens. Här kommer förhoppningsvis ÖHK och deras medarbetare att hitta goda lösningar för detta.

Sedan vi tog över Örebrostyret har mycket skett inom idrottsområdet. Tiotals år utan prioriteringar har satt sina spår. Men nu är Örebro på god väg. Men det återstår mycket. Låt mig nämna något av detta:

Ridsporten har länge varit eftersatt. De investeringar som görs är privata. Tjejerna som rider gör det mest privat. Där bör vi fundera över vad vi ska göra.

Motorsporten är stor men har inte så mycket i Örebro att hämta. Kan vi jobba med
mljövänlig motorsport?

Alla "nya" sporter, skate o sånt, behöver nog plats utomhus.

Bara tre nedslag i en lista som tyvärr är alldeles för lång. Men vi gör allt för att korta den. Dessa fyra år och förhoppningsvis även de fyra som kommer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen så får även vi i Örebro en hockeyarena värd namnet- tack för det.

Jonas sa...

Här Staffan får du en länk till V'xjös hemsida, vore kul att få se något liknande om vår kära arena, så man får en bra uppfattning hur den kommer att blhttp://vaxjolakers.se/website1/1.0.1.0/368/1/index.phpi.