Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-01-03

Katastrofal vargjakt

Jägarlobbyns vargjaktsvinst i riksdagen visar sig nu från sin sämsta sida. Nästan hela kvoten fylld på en dag. I varghatarnas Mecka, Dalarna, hann skjutglada jägare med att döda 150% av kvoten.

På en dag!

Är det någon som tror att varghatet nu lägger sig? Nån som tror att varghatarna kommer att låta bössan vila de kommande 363 dagarna? Jag gör det inte. Det troliga är att de som redan tidigare jobbat på SGT kommer att fortsätta. Frågan är väl hur mycket stammen kommer att minska de kommande åren.

Regeringens beslut om vargjakt är ett misslyckande för alla oss som tror på biologisk mångfald som ett grundvärde för samhället, men även som konkurrensmedel. Nu blir skogen än mer ett reservat för en åldrande skara jägare. Tyvärr ser alltför många av dessa inte till ekosystemens hållbarhet, utan bara till den egna jaktlyckan.

Vi får hoppas att en mer folkpartistiskt inspirerad regering ändrar lagen snarast, men det kräver ju också att folkpartiet återgår till vår traditionella naturvårdspolitik. Vi har varit naturvårdens garant i generationer. Det är dags för en revival!

7 kommentarer:

Anonym sa...

BRA Staffan!
GePe

jack russel sa...

skut av varenda varg i granskapet!!!dom e inte så j-a gosiga o trevliga som storstadsborna tycks tro......
när ska vi kunna vara ute i skogen med våra hundar o träna utan risk för att bli av med dom

marcuspresident sa...

Jack Russel du vet väl att alla hundar härstammar från vargen. Så plats med dig Jack. Sitt fint.

Emma Grön sa...

Intressant och bra inlägg.

Hur går det med ambitionerna att få Folkpartiet in i den naturvänliga och socialliberala fåran igen? Jag tror att det är ett dödfött men likväl behjärtansvärt projekt.

Staffan Werme sa...

Inte är det dödfött. Ute i landet finns tusentals socialliberaler som är enormt intresserade och kunniga. Möter dem på mina resor. Det finns också många centralt i partiet som driver den linjen. Men det är enklare att komma ut med andra budskap...

Lasse Lennart sa...

12000 jägare vs 27 vargar = 444 jägare på varje varg, inte klokt! det visar blodtörsten hos jägarna de tål ingen konkurrens, man måste ta reda på vilka riksdagsmän som ställde sig bakom detta beslut och tala om för dessa att de inte har människorna med sig i denna fråga utan att de skall ompröva beslutet inför nästa år och de som forfarande står bakom ett likadant beslut kan räkna med att tas bort från listorna genom strykning av namn

Ithala sa...

Hej!

Den 17 Januari kl 14:00 ska en manifestation hållas! Det är ytterst viktigt att vi är många den dagen. Jag ber om hjälp här. Även om DU inte kan komma kanske du känner någon som kan? Ni som är med i FaceBook kan använda er av linken nedan. Klicka på länken eller kopiera den och sätt in den i ditt adressfönster och bjud in mer folk, uppmana dom att i sin tur bjuda in fler. Så att stafettpinnen förs vidare hela tiden. Har ni frågor så maila till vargmanifest@gmail.com. Tack för er hjälp!

http://www.facebook.com/event.php?eid=263619581162&ref=mf#/event.php?eid=243959427594&index=1