Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-06-06

Avgå Lagerbäck!

Har just sett första halvlek, Sverige-Danmark. 0-1 är ett gräsligt resultat även om det bara är halvtid.

Men värre är det obefintliga svenska spelet. Det är tragiskt att se hur lite fotboll som spelas i detta lag. Rasmus Elm är bra. Men sedan...

Det finns alldeles för många föredettingar i det svenska laget. Michael Nilsson, Daniel Anderssson, Henke Larsson, bara för att nämna några. Det är inte roligt. När man dessutom tror att Anders Svensson är lösningen är bekymret totalt...

Oavsett hur det går i matchen har inte detta svenska lag något i VM att göra. Ett spel som bygger på långbollar på Zlatan är inte roligt för någon. Knappast för Zlatan heller. Det måste vara rätt frustrerande att byta Inter mot svenska landslaget.

Det som nu måste ske är att fotbollsförbundet börjar bygga något nytt. Använd Zlatan som grund och bygg nytt. Sebastian Larsson, Albin Ekdahl, Adam Johansson, Rasmus Elm (men även Alvbåge) och så vidare. Det är dessa spelare som nu måste få chansen att skapa något nytt.

Det gör man inte under Lars Lagerbäcks vingar. Jag har inget personligt mot LL, men alla förbundskaptener, och tränare, fastnar lätt i det lag man en gång haft. Vill man ha förnyelse måste något nytt komma till. Då finns inte tränarduon i Svensk fotboll idag kvar.

Oavsett hur det går i matchen.

Inga kommentarer: