Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-06-08

Intressant kommunresultat

Folkpartiet i Örebro gör ett bra EU-valsresultat. + 3,5 % är rätt hyfsat...;) Tre mandat i Bryssel var vad man kunde hoppas en solig majdag, men inte något man vågade räkna med. Det ska bli intressant att se om personkryssen betyder något.

Lika intressant är att se fördelningen mellan de övriga partierna. Miljöpartiet gör ett kanonval. Socialdemokraterna och vänstern backar och rasar. De fem koalitionspartierna spräcker tillsammasn 50%-vallen, mot vänsterblockets 33 %.

Det är ganska roligt att vara en i den koalition som leder Örebro kommun, även när valnatten denna försommar långsamt blir dunklare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Att fp i Örebro gör ett sämre val än i riket är väl ett betyg på hur det partiet fungerar i Örebro. Avsaknad av ödjukhet är den största bristen. De brukar ha högre röstetal än i riket, nu blev det lägre.
Jag är bergfast liberal, men skulle aldrig kunna lägga min röst på fp. I år blev det mp.

John Johansson sa...

Jag delar inte din analys - Moderaterna får fem procentenheter sämre i Örebro län än i riket, tre av högerkoalitionens fem partier får sämre resultat i Örebro kommun än i riket. Folkpartiet red på en Mariteffekt (just nu har hon nästan hälften av alla era kryss) och den lyskraften har ni inte i Örebro. Exempelvis har er örebrokandidat (du) hittills bara skrapat ihop 52 personkryss medan vår kandidat Lars-Erik Soting får cirka 400 personkryss (det är ju samma vallokaler som räknats).

Anonym sa...

Imponerande ödmjukhet, Staffan! Och vilket självbedrägeri! Sanningen är ju att du och ditt styre skrämt bort örebroare från folkpartiet: normalt brukar ju fp ha fler röster i Örebro än i riket.

Anonym sa...

Staffan, detta var ett val till EU parlamentet och inte till styret över Örebro. Skulle vara kul att se hur det gick för er i röran om man gjorde en opinionsmätning i kommunen. Tror på helt andra siffror för Örebroarna är kloka människor