Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-06-30

Vem kan man lita på?

Har i kväll fått ett telefonsamtal från en föreningsaktiv som berättar att det kommit ett brev från kommunen. I brevet berättar kommunalrådet Murad Artin om att kommunen vill att alla föreningar ska engagera sig mot kungafjäsket i Örebro 2010. Eller?

Vid tre (kända) tillfällen har nu oppositionspartierna valt att använda kommunala resurser för att sprida sin egen propaganda. Det är unikt och det är om detta telefonsamtal stämmer ett skamligt utnyttjande av kommunala resurser. Förut har socialdemokraterna gjort det vid två tillfällen. Nu är det vänsterpartiet.

Vi har pratat med oppositionen om det oacceptabla i detta, att använda kommunala resurser till partipropaganda. Två gånger har de lovat att det aldrig ska ske igen. Men vad är dessa löften värda? Ingenting!

Det märkliga utifrån deras perspektiv ät att detta kommer samma dag som de i en gemensam artikel hävdar att de minsann vill spara pengar på den politiska organisationen. Men när det kommer till kritan använder de kommunens resurser som om det var deras egna. För mig är det inget nytt. När vi i förhandlingarna efter valet skulle bestämma hur stor den politiska organisationen skulle vara, var beskedet från framförallt (v): Ge oss mer. Mer resurser till oss i vänsterpartiet. Så sent som för en vecka sedan ville detta parti också ha ytterligare rum i Rådhuset för sina medarbetare. Jag sade naturligtvis nej.

Men det är enkelt att vara populist och bara ta ansvar när man håller högtidstal eller skickar brev på andras bekostnad.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Staffan kan hålla med dig till viss del,och det är inte ofta. Men vart går gränsen, bloggar du på kommunens dator eller tar du fram din privata. Dessa frågor kan vara svåra, porto är mer konkret än tex nyttja en pc. Varför tar ni inte tillsammans fram en policy, uppförandekod. Kan det vara så att det passar er i den styrande röran att ha detta att hugga på

Staffan Werme sa...

Vi har diskuterat detta två gånger med alla KS-partier. Vi har fått löften att det inte ska återupprepas. Nu får vi ta upp det igen och se till så att vi får en tydlig skrivning eftersom det muntliga tydligen inte hjälper. Det som nu inträffat tre gånger det senaste åren har nog aldrig tidigare inträffat, i vart fall inte vad jag vet. Vi var mycket tydligare i att inse att det är skillnad på att vara i opposition än i majoritet.

Anonym sa...

Jag vill inte att ni ger mina skattepengar till en hyllning för Monarkin. Speciellt inte när folk går arbetslösa och skolor läggs ned... År 2009.