Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-01-24

KGB i Sverige

Säkerhetspolisen ska börja med angivare i skolan och inom social omsorg för att hitta möjliga muslimska terrorister. Det verkar som om det idiotiska förslaget från två folkpartister i Stockholm tyvärr slog rot. Ogräs har en förmåga att hitta de mest olämpliga platser att växa vidare på.

Vi får hoppas att någon makthavare bestämmer sig för att bekämpa detta ogräs. Tyvärr finns inte mycket att tro på när det gäller regeringen. Justitieministern har knappast gjort sig känd som en försvarare av den personliga integriteten och rättssamhället. Kanske kan man hoppas att någon vettigare folkpartist på riksplanet inser det barocka i att skapa ett angivarsamhälle av gammal sovjetisk klass.

Det öppna och demokratiska samhället kan inte bekämpas med odemokratiska metoder. Angiverisystem, det må vara i skolan, i omsorgerna eller i politiken, hör hemma på den bakgård där redan kommunismen och andra auktoritära förtryckarsystem har hamnat.

Stoppa SÄPO innan det är för sent!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den här gången håller jag faktiskt med dig Staffan. Det är ju självklart att skolan ska vara en trygg plats, även för terrorister. Än så länge har vi inte haft en större incident i Sverige och då är det bättre att låta islamisterna få hållas med sin koranläsning och attentatsplanering. Se bara på Spanien. Kämpar man emot mot Kalifativrarna så blir man straffad förr eller senare. Eftersom Sverige, till skillnad från skendemokratin USA, är förknippat med en allmänt mesig och hållning mot förtryckare (Nazisterna och Andra Världskriget, Ryssarna och Baltutlämningen osv), så har vi egentligen ingenting att frukta. Här smäller inga bomber. Här smids bara planer och det ska vi vara glada för. Låt andra länder ta hand om sin egen smutstvätt.
Avslutnigsvis bjuder jag på ett välkänt liberalt citat:
"Sköt dig själv och skit i andra."

Staffan Werme sa...

Ironin är tydlig även för en politiker(!).
Frågan är bara om inte till och med nazisterna i Tyskland och kommunisterna i Sovjet hade varit fascinerade över hur staten med medborgarnas tysta godkännande kan begränsa den personliga integriteten och trampa in i våra privata liv.
Snart är det väl bara advokatsamfundet och en och annan dum politiker som inte inser att våld alltid är lösningen och att övervakning aldrig är farlig om den goda staten tar hand om den.