Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-01-18

Persson förstör politiken

Jag lyssnar till partiledardebatten. Göran Persson dominerar, dels tack vare han är ledare för regeringen, har första året och kan ta repliker och få sista ordet mot sina huvudmotståndare. Dels för att han låter populism, retorik och politicism totalt ta över viljan till en politisk diskussion.

För hycklaren Persson är det viktigare att hamra in ordet "högerallians" än att svara på Leijonborgs, Reinfeldts eller Olofssons frågor.

För lögnaren Persson är det viktigare att låtsas som om denna "högerallians" står för allt onda, och därmed sossarna för det goda, och peka på eventuellt kommande sänkta sjukförsäkringsnivåer än att diskutera problemen med att hans regering låser in människor i arbetslöshet eller mycket lägre förtidspensionsbelopp.

För hymlaren Persson är det viktigare att prata om "solidaritet" via skattsedeln än att diskutera de jobb som ska skapa möjligheter att verkligen kunna ta ut skatter och visa riktig solidaritet.

Uppräkningen kan fortsätta. När jag ser vår statsminister ser jag en gammal, mjuk lovikavante som låtsas smeka befolkningen. Men inne i vanten finns en stenhård järnhand!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Staffan!
Är det inte bara att konstatera att sossarna är smarta marknadsförare. Vi andra är för mycket Bror Duktig. De onda och det goda har väl alltid gått hem, och det har ju sossarna genomgående kört med. Felet är att vi inte har arbetat fram ett motdrag som avslöjar det.

Att använda "Högeralliansen" eller "Högerpackten", sokm ofta förekommer här uppe, det går hem hos sina väljare. Det är bara att konstatera att vi är inte lika smarta, m.a.o. vi har dåliga strateger i partiet.

Hälsningar
Erik Lundström