Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-04-25

Negative campaigning

Läser dagens NA. Ser en annons utan avsändare som gör ner moderaternas politik. Anar att det är sossarna som är ute för att smutskasta andra. På nästa sida finns en annan annons. Eftersom de är så lika är väl tanken att de ska hänga ihop. Med detta tar sossarna nästa steg nedåt mot politikens död.

Det första steget är att sätta in annonser utan avsändare. Om man bara läser den första annonsen blir det obegripligt. Varför bara smutkasta ett parti, utan att säga vem man är, varför man smutskastar, vilken avsikt det är.

Det andra steget är att använda dyrt annonsutrymme till just smutskastning. Inte till att tala om vad man själv vill. Utan att smutskasta andra. USA brukar inte vara sossarnas favoritland. Men de är pigga på att själva använda de smutsiga metoder som alltför ofta används i amerikanska valkampanjer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är jämt så gnällig, är det verkligen smutskastning om socialdemokraterna skickar med två tydliga källhänvisningar till deras påståenden? Då är det väl fakta som de för fram och ingenting annat?

Staffan Werme sa...

Tror inte att moderaterna själva ställer upp på det. Vare sig de 250 miljarderna (som kanske är på 25 års sikt) eller att de skulle tvinga in folk i låglönejobb. Det som också stör är att det inte finns en enda liten sosseros i annonsen. OK att ni som skriver på min blogg är anonyma. Men ett parti som är anonymt är illa ute.