Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-08-25

Tonen i politiken

I går var näringsministern i stan. På Stortorget pratade han politik. Eller vad det nu var. Han kallade alliansens politik för "hässkitspolitik" och försökte sedan göra någon slags övergång till hur han egentligen kunde använda ett sådant nedlåtande ord i sitt tal.

Man måste bli bekymrad när socialdemokratiska ministrar hellre använder nedsättande ord som "muppar" och "hästskit" än pratar politik. Hittills har jag inte hört en enda sådan kommentar från någon av de ledande allianspolitikerna.

Tyvärr går språkbruket igen lokalt. Socialdemokraterna bär ett stort ansvar för hur politiken kommer att utvecklas. Att vara politiska motståndare berättigar inte till personligt nedsättande språkbruk.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Så ord som korrupt, maktfullkomlig, lögnare eller att Mats Sjöström och Lena Baastad riskerar att urholka den kommunala demokratins framtid för att de lägger ett socialdemokratiskt valmanifest som du inte tycker om - det är helt ok att säga? Därför att det handlar om de onda sossarna?

Björn Sundin sa...

Jäpp, så måste det vara. Men du, Staffan: när kommer man att kunna ta del av vad ni faktiskt går till val på på någon av era hemsidor? Sökte febrilt efter något slags skolmanifest som ni presenterat men på er hemsida står det "under produktion" på var och varannan sida. Tänker ni berätta för väljarna vad ni vill göra också, eller nöjer ni er med att ni är "godare" än oss socialdemokrater?

/ Björn Sundin

Staffan Werme sa...

Korrupt? Maktfullkomlig? När? Var?

Staffan Werme sa...

Vi har inte de resurser (s) har. Vi har inte fackets miljoner, inte deras ombudsmän, inte en massa stödorganisationer, inte vinster från A-lotterite. Vårt arbete sköts av ideella krafter som gör det de kan och orkar. Vi är glada att vi har en hemsida som fungerar hyfsat.
Och - vad har det med att två ministrar är i Örebro och pratar om "hästskitspolitik" och "muppar" att göra?

Anonym sa...

Att s gör vinter på sitt a-lotterr är deras egen förtjänst. Werme blir mer och mer patetisk. Att fp skulle drivas idellt måste väl vara årets skämt. De har ersättning för att gå på partimöten, de har stoirt partistöd, politiska sekreterare, ombudsmän

Björn Sundin sa...

Så du menar att två kommunalråd och två politiska sekreterare har råd att skriva ihop märkliga program, hitta på egna räkneexempel och blogga regelbundet. Men att lägga ut de program man presenterat på webben hinner man inte...

Lars-Eric Gustafson sa...

Ok! Vi kan säkert bli bättre på detta med information via webben. För närvarande sköter jag vår hemsida, men inte liberal06.se. Jag sköter mitt uppdrag på kvällstid, efter barnen somnat, utan ersättning.
Vi kan säkert bli bättre! "Märkliga program" kräver dock en förklaring!

Emma sa...

Men...

Ordet "vänsterkartellen" är inte nedsättande

eller?

Höger? Vänster? Varför inte framåt!

Peter Dahlgren sa...

Jag minns när Staffan kallade socialdemokraterna för lögnarnas parti. Det var på den här bloggen t.o.m.

Andra exempel där den moderatledda alliansen gör konstiga saker:

http://www.centerpartiet.se/slaget%5Fom%5Fsverige/

Men det kanske är mer OK än om någon kritiserar alliansen?

Anonym sa...

Werme brkar skriva om "sossarnas "makthunger: Hur ska man då beskriva fp:s omsvängnnig i familjepoltiken. Maken framför allt - skit samma om man frångåpr sådnat man sagt och drivit ända fram till igår.
FÖR ATT CITERA MAGNUS UGGLA - MAN MÅR ILLA.
Vad är det för parti egentligen.

Peter Kjellman sa...

"Fp har inte inte så stora resurser", säger du. Vem betalar i så fall kampanjen med jätteaffischer på varenda reklampelare skriker ut fp:s nya politik?

Staffan Werme sa...

Många svar:
Ja - jag kallar lögnare för lögnare. Det (s) gjorde inför valet 2002 (Det går bra för Örebro) var en lögn.
Jag kan ingenting om hemsidor. Kan blogga för att det är enkelt. Våra program har alltid funnits i pappersvarianter. Fungerade bra förra valet. Fungerar nog nu också till dess att våra frivilliga som kan hemsidor ordnar det.
En beräkning som Carl B Hamilton gjort visar att (s) förfogar över drygt 500.000.000:- kronor per valrörelse. Det är 4 -5 gånger mer än alla andra partier tillsammans. Mest är det fackföreningsfolk som använder arbetsgivarnas och medlemmarnas pengar till (s)-kampanj utan att ens majoriteten röstar på partiet.

Staffan Werme sa...

Förlåt Peter, glömde din fråga. Det är en rikskampanj som inte vi i Örebro fixar.