Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-08-29

Utmaning

Det är synd att inte Göran Persson vågar möta Fredrik Reinfeldt i offentliga debatter. När han har haft chansen, som efter alliansens presentation av valmanifestet, har han backat. Istället har han sänt fram Mona Sahlin. Reinfeldt har naturligtvis vägrat. En presidentkandidat i USA debatterar mot en annan presidentkandidat, inte mot en senator. En statsministerkandidat i Sverige debatterar mot den andre, just för att väljarna ska kunna se skillnader i den politik som kommer att föras.

Nu verkar (s) alltså tycka att det är intressantare med andra debatter. Därför tar jag här och nu chansen att utmana Göran Persson på debatt. Jag, en lokalt förankrad politiker med Örebro kommun som arbetsplats, skulle gärna debattera de viktigaste frågorna i valet, de som berör människornas vardag. Hur blir det med skolan? Kunskap eller ... Hur blir det med äldreomsorgen? Trygghet eller ... Hur blir det med den sociala omsorgen? Fler uteliggare eller ...

Hör av dig Göran. Jag ställer upp.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ett första steg kunde ju vara att ni borgerliga partier (eller moderaterna överhuvudtaget) accepterade att debattera mot socialdemokraterna. Eller är det bara Göran Persson alla ska debattera mot?

ullis sa...

Vet inte vad ditt resonemang i förlängningen ger för bild av din debatt mot SD. Du har idag aktivt medverkat till att ge SD möjlighet att sprida sin odemokratiska propaganda på bästa TV-tid. Jag undra rom det handlar om ren dumhet eller en medveten flirt med invandrarfientliga partier. Olyckligt är det i alla fall.

Anonym sa...

Staffan Werme har utpekat I Reepalu som en sossemutkolv på denna sida. Dags för en ursäkt och dags att vårda orden!

Staffan Werme sa...

Kul med kommentarer som inte rör bloggen. Jag svarar på allt:

1) Vi i alliansen vill gärna debattera mot den alternativa röda majoritesvarianten, om den finns. Sossarna är inget alternativ. Deras politik kommer inte att genomföras, vare sig i Örebro eller Stockholm.

2) SD finns i allt fler fullmäktige. De gör det trots att de flesta partierna vägrar möta dem i debatt. Jag kommer att göra allt för att deras idéer inte ska vinna gehör. En tydlig och öppen debatt är demokratins väg.

3)Nej - jag har inte utpekat honom som sossemutkolv. Jag har sagt att det allvarligaste av tre (s)-skandaler (Persson, SSU och mutanklagelserna) är åtalet mot Reepalu. Det tycker jag fortfarande, tillsammans med Institutet mot mutor som menar att den friande domen urholkar hela mutlagstiftningen.