Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-10-23

Äntligen

ÖSK vann igen. 2-1 mot Halmstad. Helt OK även om det känns att trycket varit hårt. Lätt nervöst ju närmre mål man kom. Nu ligger plats 5-6 klart inom räckhåll även om det inte spelar någon större roll om man kommer 5a eller 8a.

Bara 4400 pers på matchen. Sämst på länge. Men det är inte optimalt att gå på fotboll i oktober. Snacka om läckande tak...:)

Så vann ju ÖH mot Växjö med 5-2. Det är kul när det går bra för Örebro!

12 kommentarer:

En som undrar sa...

Hej Staffan

Rätta mig om jag har fel, du säger att kommunen inte kan bygga elitarenor men är det inte kommunen som står bakom nya läktarna på behrn arena fotboll ?

John Johansson sa...

Hej,

Alla ni som är arga på att ni inte tycker att Staffan Werme svarar tillräckligt här på bloggen om pengar till hockeyn, Roger Andersson (S) har ställt en fråga till Staffan Werme i Kommunfullmäktige om man är beredd att ompröva det tidigare beslutet. Staffan kommer att svara på den frågan i november (eller om han gör det här på bloggen). Även NA har en liten ruta om det i tidningen idag på sportsidorna och Roger ska diskutera det på radion idag också!

Mvh, John Johansson, Socialdemokraterna

Anonym sa...

tack staffan för ditt svar i radion om Behrn pengarna om jag inte minns fel var det väl så att bandyn fick mest pga att dom låg högre upp i seriesystemet,,, men nu framstår du meroch mer som en stor bandyvän och inte ser hockeyns stora PR-värde för Örebro har alltid röstat borgeligt men i nästa val får Ni ej min Röst
hoppas att de finns några politiker i stan som ser Örebro Hockeys pr värde och låter hockey i stan få tävla på lika villkor som deras motståndare
mvh
Christer

Staffan Werme sa...

En som undrar: Örebroporten bygger. Hyror finansierar.

Christer: Frågan är vem du ska rösta på. Socialdemokraterna och vänstern vill ju inte ha mer pengar till marknadsföring för Örebro, snarare tvärsom. De har aldrig drivit frågan om att kommunen ska satsa mer på vare sig fotboll, hockey eller någon annan elitsport.

Vi sätter 40 miljoner på hockeyhallen. Vi kommer att fortsätta samtala med hockeyledningen om var de kan finna ett nytt läge för en ny arena. Vi bygger om idrottshus, eyrabad och fotbollsarenor. Vi pratar med idrottsrörelsen och vet att de allra flesta är imponerade över hur mycket som skett på så kort tid.

Jag har ett mycket gott samtalsklimat med Örebro Hockey och gläder mig åt att det går så bra för dem. Det är bra för hockeyn och det är bra för Örebro.

Anonym sa...

Tycker inte man kan begära mera av kommunen än att de faktiskt satsar 40 miljoner på nuvarande ishall. Det hade varit skillnad om Örebro hockey spelat i elitserien, då måste man bygga en ny hockeyarena eller multiarena i Örebro. Tyvärr så har nuvarande ishall varit eftersatt i decennier, men nu verkar det som att kommunen vaknat, som tur är. 27 november spelar Örebro mot Leksand- redan utsålt på sittplats, så det lär bli en intressant, kul hockeymatch att gå på.

Jonas sa...

Hej Staffan.

Jag tycker inte att jag har fått ett svar på frågan om Behrn pengarna till bandyn än, inte något svar som verkar vettigt i alla fall.

Örebro hockey ska inte få mindre pengar än Ösk bandy, kan man inte göra Behrn avtalet rättvist, så får kommunen gå in och se till att det blir rättvist.

Örebro hocket är ett mycket störrre skyltfönster för Örebro än vad Ösk bandy någonsin kommer att bli !

Anonym sa...

Det är på vissa matcher man skulle behövt en större ishall med framförallt fler sittplatser, kanske en 3000 st sittplatser och 2000 ståplatser skulle vara ett lagom mått på en framtida arena. Det är alltid roligare med ståplats, för nuförtiden så har dem flesta moderna arenor mest sittplatser.

Staffan Werme sa...

Jonas: Det var ÖSK-bandy som såg till så att Behrn fastigheter gick in som arenasponsor. Det är ett av två huvudskäl till att avtalet ser ut som det gör. Det andra är att när avtalet skrevs var serietillhörigheten annorlunda än idag.

Vi var väl medvetna om att detta kunde ändras under åren. Samtidigt vill vi skapa viss stabilitet. Därför femåriga avtal som inte kan rivas upp. När (s) gjorde samma sak med fotbollen blev det ett 20-årskontrakt som är lika ouppsägbaret oavsett om ÖSK eller KIF-Örebro spelar i allsvenskan eller division 1.

Det finns ett gott samtalsklimat mellan oss och Örebro Hockey!

Jonas sa...

Att skapa viss stabilitet för ett lag, innebär att man slår undan fötterna för de andra lagen.

Var det inte du som pratade dig varm för breddidrott nyligen ?

Detta rättfärdigas väl knappast av att (s) gav Ösk fotboll ett 20 årskontrakt, vilket i sig är helt uppåt väggarna, i teorin kan Bk Forward eller Rynninge spela i Allsvenskan om fem år, samtidigt som Ösk spelar i div 1.

Det är väl klart att ett avtal kan rivas upp, visa mig ett avtal som inte kan rivas upp ! Det händer dagligen inom alla sorters brancher.

Jonas sa...

Det ska bli spännande att se ditt försvar mot Roger Andersson, hoppas att det kommer snart.

Staffan Werme sa...

Jonas:
Jag är jurist ursprungligen och lärde mig under mina studier att "pacta sunt servanda" - "avtal ska hållas". Det är en av grundstenarna i rättsamhället. Om man bryter ett avtal så kostar det.

Det är en märklig argumentation du har när du menar att en förening som får 50.000, 100.000 eller 250.000 per år istället för 0, får sina fötter undanslagna... Behrn Fastigheters sponsring handlar inte om bredd, utan om att köpa en anläggningsnamn för att stötta elitidrott. Kommunens roll är acceptera namnsäljandet och att förmedla pengarna.

Vad gäller Roger är mitt svar till honom samma som till dig. Avtal ska hållas.

Jag vill åter påpeka att det finns ett mycket bra samtalsklimat mellan Örebro Hockey och oss.

Jonas sa...

Jag håller med om att avtal ska hållas, men en titt in i verkligheten och man finner att det nte funkar så.

Det är ganska uppenbart att ni i kommunen har gjort fel i frågan om Behrnpengarna.
Staffan du måste med handen på hjärtat, hålla med om att uppdelningen av Behrnpengarna, inte är särskilt
rättvis.

Har du personligen besökt Behrns isbunker ?