Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-10-04

Man blir trött

av att ÖSK åter förlorade. Gick faktiskt några minuter innan så jag slapp se tredje målet, bara hörde det i ryggen.

Jag tycket det kan vara OK att gå på förlustmatcher, bara laget spelar bra och det känns som man ger 100. Idag var det inget av det. Bara Alejandro Bedoya som jobbar på hela tiden. Annars var det långsamt, trögt, mycket vandrande och lite springande, få positionsbyten. Trist helt enkelt.

Ändå vinner ÖSK avsluten med 15-8 eller nåt sånt. Men förutom första minutens press, och Bedoyas nick var det inget farligt. Nu har ÖSK gjort nästan minst mål i allsvenskan och då blir man inte vare sig femma, trea eller etta.

Egentligen spelar väl inte placeringen så stor roll nu. Det vore bättre om Sixten Boström kunde börja spela in nästa års lag redan. Ge fler yngre förmågor chansen. Mittfältet måste förnyas. Backlinjen har en del riktiga bekymmer. Börja jobba på 2010 redan nu. Även inställningsmässigt. Tror att rätt mycket av det knackiga spelet beror på att alldeles för många inte hanterar pressen av att vara ett bättre lag så bra. Överarbetar eller blir stela helt enkelt. Det gäller inte bara att arbeta fysiskt för att nå toppen. Det mentala kan vara lika viktigt.

Kör på ÖSK, tänk positivt. Snart kommer första guldet!

32 kommentarer:

Anonym sa...

"Gick faktiskt några minuter innan så jag slapp se tredje målet, bara hörde det i ryggen."

Äsch, medgångssupporter. Fixa till ishallen nu!

Anonym sa...

Något att verkligen bli trött av !
Ishallen läcker som ett såll, det är kallt i ishallen som Sibirien, allmänt sunkigt.

Gör något nu Staffan Werme, innan du drar Örebro Hockey i botten.

Har du varit i ishallen ?

Anonym sa...

Jag är en stolt örebroare
vi är dom ända som har en ishall som är en UTERINK i sverige!!!!!

Nästa match tag med paraply!!

Marcus sa...

Hej Staffan
Jag undrar hur fördelningen av Behrn-pengarna ser ut mellan de berörda klubbarna?
Hur ligger ni till med bandyhallsbygget, räcker den budgeterade summan för att slutföra hallen? I de städer jag bott i har den budgeterade summan inte räckt för att slutföra de s.k bandyhallarna

Anders sa...

Tänk dig att fotbollssäsongen skulle förläggas till vinterhalvåret, då kanske en fotbollsmänniska som du skulle förstå hur det är att kolla på ishockey nere i hallen.

Det känns så sjukt förnedrande att se funktionärer, spelare, tränar och publik träffas varje vecka i total misär.

Vill du tjäna folket? GÖR NÅGOT IDAG!!!

Anonym sa...

Staffan!

Du säger att du ska prata med örebroporten (kommunalägt)som äger ishallen.. Varför säger du så? Politersvar! Prata som normal person och säg om/vad ni har för vision för ishallen kortsiktigt och långsiktigt. Är det för svårt?
Jag vill börja gå på ishockey igen.

Anonym sa...

Helt otroligt att en som bara kan skriva om fotbollen i sin blogg skall vara den som fattar beslut om ishockeyns framtid i Örebro. Det är väl ganska självklart att det inte händer någonting då.
Utan publik faller hockeyn, och förutom vårat älskade Örebro Hockey finns det inget annat som lockar till hallen. Det är minusgrader, regnar in och klockan är trasig. Du kanske borde gå på en match och se själv? Då skulle du också få se ett lag som toksatsar och som spelar riktigt bra allsvensk hockey. Synd bara att de, och vi trogna i publiken, skall ha Örebros politiker emot sig hela tiden.

Andreas sa...

Det var skönare att stå ute och se ösk mot malmö än vad det var att sitta INNE i ishallen och frysa och se dropparna från taket. SKANDALÖST hur det kan va så!

Anonym sa...

Vakna!

Vi har efter många år avancerat till allsvenskan och spelar elithockey i Örebro.

Vad tycker du är rimligt?

Ska det regna på publiken, spelplanen, pressläktaren?

Att värmen är ständigt avslagen?

Nyinköpta matchlockan är trasig?

Är det bra pr för Örebro?

Jag förvänta mig ett konstruktivt svar inom kort.

Anonym sa...

Staffan Werme, hoppas du har läst den här artikeln. Det är inte bara hockeysupportrarna i stan som är besvikna, även reportrarna.

http://na.se/sporten/sportkronika/1.584517

Om det fortsätter så här så kommer du lyckas med ditt mål att köra Örebro Hockey i botten och bygga ett lyxgym åt ÖSK Fotboll och Bandy där ishallen en gång låg.

Anonym sa...

"Har läst rätt många kommentarer som påstår ungefär följande:
att jag personligen har gjort hockeyhallen sämre"

Det är ju den känslan man får, för man får inte känslan att du gjort något positivt för hockeyn och hockeyhallen, jag har aldrig hört att du vill satsa på hockeyn i stan tyvärr!

Du säger att Bandyhallen inte byggs för någon elitsatsande ösk-bandy, då frågar jag mig varför man bygger en bandyhall för 60! miljoner kronor? Och att sedan bandyn för en större summa pengar än hockeyn i fördelningen på pengarna från namnrättigheterna säger också endel om ditt engagemang för hockeyn.

"Vi ska ha en hall som i alla fall klarar de grundläggande kraven på både säkerhet och annan kvalitet"

Det är ju ett måste om man inte ska tvångsdegraderade från allsvenskan, det behövs mer än så här!

Bandyhallen i Västerås är säkert finare, men dom har även en hockeyhall av bra klass!

Vi har Sverige mest sunkiga ishall på den här nivån och en nivå lägre, väldigt pinsamt!

Skulle vilja höra dig värna om hockeyn också, att du vill satsa på en Rejäl upprustning eller en ny arena!

Daniel sa...

Fixa till vår ishall nu!

Anonym sa...

Man kanske skulle ställa upp en liten kiosk utanför skithallen som hela Sverige skrattar åt och hyra ut regnkläder,paraplyer,lovikkavantar och mössor,fast du medgångsfan å hockeyhatare ska väl förstås ha en del av den gigantiska vinst jag skulle göra,för Oboiladan ska väl finansieras på nåt sätt!
Som sagt,valet närmar sig!

HELA SVERIGE SKRATTAR!

Bearmorgenthaler!

Tobbe sa...

Tror inte det finns många Hockey arenor i Sverige där man väljer att gå ut i pissregnet för o värma sig!!

Fixa till det nu!!

Forza Röd Vitt

Anonym sa...

Tycker det är rentav förjävligt att du kan hata Örebro Hockey så jäkla mycket !

Ösk bandy är utdött ! Ge oss våran Ishall ! om det redan regnar in nu när inte snön kommer vad händer sen när den kommer ? blir det ett vattenfall då eller kommer hela taket rasa in .. ? hur tror du andra Städer ser på Örebro som har en swimmingpool ist för en ishall ? Vi har ett lag i den näst högsta serien och det går bra för det laget ? de finns inte ett lag i Allsvenskan / Div 1 som har en sån sunkig ishall som ÖRebro ! Vi kan lika gärna byta med Lindesberg de kan ta våran handbollshall så tar vi deras ishall !!! Nu får de fan vara nog ta och tänk på alla inte bara dina små gullegrisar i ÖSK !!

Håkan sa...

Staffan!!!!!
Dags att visa handlingskraft....
FIXA TILL ISHALLEN NU!!!!!!!!

Tack.

Paul sa...

Bara för att du gillar fotboll mer än hockey kan inte alla pengar läggas på fotbollsarenan. Som Örebroare får man skämmas över ishallen, andra lag skrattar åt skiten. Nu är det dags att lägga lite pengar på att göra något ordentligt med ishallen. Det bästa vore att bygga helt nytt, det där gamla rucklet kan aldrig bli bra igen. AGERA!

Petronella sa...

Tycker inte att för mycket skuld ska läggas på ÖSK-spelarnas inställning. Man mötte ett i grunden bättre fotbollslag som tar vara på sina chanser och får då rättvist stryk med 0-3.

Staffan Werme sa...

Marcus: Fördelningen gäller i fem år, varav ett snart gått.

Alla andra: Jag är mycket väl medveten om ishallens status. Har faktiskt spelat mer boll där (rinkbandy) än på konstgräset. Jag är också mycket väl medveten om att i princip inget gjorts åt den på 40 år, vilket är svårt för mig att lastas för. Därför drog vi igång åtgärder på den samtidigt med bandyhallen.

Har kollat med Porten. Det kommer att ske rätt mycket. Återkommer om det ganska snart.

Men jag ska åter vara tydlig. Kommunen satsar på bredd. Det gäller fotboll, bandy, handboll, basket, volley, simning, friidrott, innebandy...

Elitsatsningar i stora och fina anläggningar får ske med privata pengar, precis som i Karlstad, Västerås, Jönköping, Malmö... Då och där ska jag ge dessa privata entreprenörer allt stöd jag kan.

Anonym sa...

men du kan ju fixa in ISHOCKEY i kommunens satsning på bredd ! Redan nu berättar du att du skiter i hockeyn här i örebro !!

Anonym sa...

Jag förstår inte varför inte ishockey (och även konståkning som ju hallen skall användas till)ingår i satsningen på bredd?
Det är där som du kan hjälpa till, vi ber inte om dina pengar, vi ber om ditt stöd för ishockeyns överlevnad i Örebro.
Det är pinsamt att en så stor sport kan glömmas bort, speciellt efter att laget som enda lag 08/09 tog sig upp i Allsvenskan.

Anonym sa...

Men om du är så trött på både hockeyn och fotbollen så varför orkar du ens komentera de?

och varför måste man bara heja på sitt lag när de går bra för dom?

Tänk innan du skriver.....

Anonym sa...

Tänk vilken formidabel politiker, vet hur boll ska spelas. Vet hur laget ska formeras. Vet om taktiken, vet om känslor och upplevelser. Har Örebro någonsin haft en större politiker?

Anonym sa...

Hej Staffan!

gick också sista kvarten, Ösk saknade självförtroende och det kändes tyvärr att de ej gick för 100%. Det är nog sant. DOCK så var ju varken Kim eller Almebäck med igår. De betyder mer för spelet/laget än vad många förstår.
Viss mättnad att slippa nedflyttningsstrid spökar nog också en del. Nästa år behöver Ösk byta ut de sista resterna från "gamla" Ösk där spelarna är vana att slåss för mittenplaceringar (läs Nordback, Anttonen) och plocka in spelare som bara kan tänka på topp placeringar.

Ny ishall är ett måste by the way! Skulle ge både hockeyn och stan ett stort lyft på alla plan.

Jan Af Aska

Jack Russel sa...

Måste vara jobbigt med alla dessa inlägg om ishallen?

Men du får ju skylla dig själv när du bygger en hall för bandy som kostar runt 60 mille. Lyckat. Snacka om att kasta pengar i sjön. Vad fan ska ni göra med den hallen?
En hall som du själv sa inte byggs för ett elitsatsande ÖSK. Vad i hela glödheta byggs den då för?

Och varför finns inte ishockey och konståkning med i kommunens breddsatsning av sporten? Det är också helt absurt.

Det här kan inte vänta! Det är katastrof för en så pass stor stad som Örebro. Det är riktigt pinsamt att vara Örebroare.

Gå ut med era kortsiktiga och långsiktiga planer nu!

opel sa...

Skratta och le och var glad åt de lila bussarna du men det kan man knappast göra åt "betongbunkern"!!

Anonym sa...

Där kom det,POLITIKERTUGGET,att allt bra som har hänt som jag inte har havt ett jävla dugg med att göra tar jag ALL cred för!
Och allt skit som händer eller i det här fallet INTE händer och som jag har fullt ansvar för det har jag minsann inte havt nåt att göra med,och det är inte MITT fel!

Politiker får mig att må oerhört illa!

Bearmorgenthaler!

Staffan Werme sa...

En av alla anonyma som skriver om breddhockey och breddkonståkning:

Det kommer åtgärder för detta också. Men allt kan inte göras på en dag.

Jag hade hoppats att vi varit färdiga med både ishallar, friidrottsarena och idrottshuset nu, men ting tar tid.

Vill, trots tonen i vissa inlägg, säga att jag respekterar och gillar ert engagemang, alla ni anonyma ÖH-supportrar! Det behöver ÖH. Första säsongen i allsvenskan har blivit tung för många. Det är bra för Örebro att ÖH hänger kvar.

Harri Salo sa...

Hej! Jag är ärligt talat riktigt trött på att ta med mina små tjejer på Hockey i denna bedrövliga Ishall. jag har själv gått i denna hall sedan min första match 1979!! Och den ser fortfarnade ut som den gjorde då? förutom dom marginaella skillnader som skett här inne, med lamp byten, målning, och lite stolar. Det kallar jag inte för uppröstning nä det krävs mycket mer än så, snart förlorar Hockeyn sitt annseende med den här bedrövliga Ishallen, och varken motståndarsupportrar eller andra kommer att komma eller gå så länge det droppar vatten i huvudet på folk :( Barnen man har med sig dom hostar efter varje match pga av skylan som är enorm och den kalla våta känslan som man får ha innanför jackan i tre perioder. Tycker du att barnen ska bli sjuka efter varje besök i en Ishall??? väntar svar på detta tack på för hand. Mvh Harri Salo R4support//

Staffan Werme sa...

Harri Salo: Det kommer att bli bättre, men större jobb tar tid.

Chrille sa...

Tragiskt... Varför inte satsa på hockeyn när den befinner sig på en bra nivå. Se bara efter Malmös nya arena. De har fördubblat sin publik genom detta. Och vad har örebro, det tredje sämsta snittet i hela allsvenskan, det är knappast lagets fel.

Sen kan jag inte förstå varför man satsar så mycket pengar på en bandyhall jämfört med hockeyn när bandyn drar 580 personer i snitt på elitnivå enligt svensk bandys statistik. Man kommer ju aldrig få tillbaks pengarna, även om publiken fördubblas! Hockeyn har ju i alla fall chans att betala sig.

Och "Tonen till trots" så börjar ju folk bli uppgivna av ointresset

Jesper sa...

Att de ska vara kallt hör till hockeyn, men de är ute, man längtar fan till periodpausen när man kan gå ut och värma sig och få lite friskluft en regnig höstdag