Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-10-07

Klimat och miljö

Idag presenterade vi i kommunledningen vårt förslag för hur programnämnd samhällsbyggnad ska använda sina nya medel 2010. Det finns skäl för att detta programområde kommer sist av de tre. Vi har prioriterat Social Välfärd, äldreomsorgen och den sociala omsorgen, liksom Barn och Utbildning, förskolan och skolan, högre.

Men programområde Samhällsbyggnad är knappast oviktigt. Det ska hantera några av de avgörande frågorna för Örebro, men även världen. Klimatfrågan är en sådan. Det märks också i vår budget. Den största ökade budgetposten handlar om kollektivtrafiken, som måste bli bättre för att ännu fler ska åka buss istället för bil och därmed minska utsläppen av klimatpåverkande gaser.

Den näst största ökningen får andra klimatåtgärder och mer generella miljöåtgärder. Ibland samverkar de. Man kan använda röjt material när man jobbar med naturvård för att göra mer biogas. Man får bättre luftkvalitet om man minskar kväveutsläpp, samtidigt som vattenkvaliteten ökar.

Så jobbar vi naturligtvis vidare med Örebro som en naturkommun. Vi har ett unikt läge med så många fantastiska naturtyper så nära.

När vi tog över kommunen så inleddes ett strategiskt arbete med den civila sektorn, föreningar, organisationer och nätverk. Idag är vi nationellt ledande. Det skapar större möjligheter för integration, för en stärkt demokrati, för bättre företagande, för större livskvalitet för fler. Här fortsätter vi satsa.

Det händer så mycket bra i Örebro idag. Det märks att majoritetsbyten gör skillnad.

31 kommentarer:

Rattlehead sa...

"Det händer så mycket bra i Örebro idag. Det märks att majoritetsbyten gör skillnad."

Inte på alla områden. Vad gäller ishallen så är den nu så gammal, och av en så fjärran tid, att den närmast borde K-klassas. K som i katastrof då.

Vi kräver att;

1) Örebro Kommun på kort sikt arbetar aktivt för att förbättra den nuvarande ishallen så att denna blir en trivsam plats att gå på ishockey.

2) Örebro Kommun offentliggör en handlingsplan för upprättandet av en modern ishall/multiarena som kan matcha Örebro Hockeys vision om att ha ett lag i Elitserien.

Anonym sa...

Örebro visade återigen igår att de hör hemma i Allsvenskan, vilken härlig seger! De kommer att klara sig bra säsongen ut, vilket är mer än vad man kan säga om ishallen, den faller innan sista matchen är spelad om det inte görs någonting nu. Örebroporten är ett skämt!

"Det var dåligt väder när Örebro spelade hemma sist" - haha! Undrar om Örebroporten inte visste att ishockey är en vintersport? I sånt fall kanske det är dags att kommunen går in och förklarar det för dem och ser till att någonting blir gjort.

Vi ser fram emot ett officiellt uttalande av Werme i morgon, annars kommer det att bli uppror, det kan jag lova!

Daniel sa...

Är presskonferensen offentlig, så man kan se den live, eller är det en pressrelease?

Hur kommer den gå till?

Anonym sa...

Staffan du behöver inte förklara hur det regnar in i ishallen för det struntar publiken och spelare fullständigt i. Vi vill bara ha ett svar ifrån dig gällande ishallen och den frågan har ställt till dig två gånger tidigare.. Vad kommer kommunen göra åt ishallen kortsiktigt och långsiktigt?

Anonym sa...

Bygg en multiarena,det tjänar ALLA på!!

Anonym sa...

Nu får ni göra någonting åt ishallen. Det här håller inte. vad ska vi med en bandyhall för 50 miljoner till när bandylaget spelar i en korpenserie och 200 är på matcherna!


Fixa en ny ishall och det NU

Anonym sa...

Det kokar i Werme-Hallen:
Med information om vad som gäller till (hata västerås) matchen alltså.
Bara man skriver att tex att 5 minuter in i första perioden, oavsett vad som händer i matchen så tar alla upp sitt paraply och vecklar ut det, sen styr vi upp några skyltar som säger "Agera Werme" eller nåt sånt i klacken! Sen låter vi NA få reda på det i god tid innan matchen... :)

Anonym sa...

Kul idé med ett paraply-tifo!

Stefan! sa...

Hoppas och tror att man tar tag i det här med hallen nu! Hela sverige skrattar ju! Man undrar vad det är som händer i Örebro! Laget är mycket bra och föreningen satsar långsiktigt mot Elitserien men inget händer med hallen! Agera och det nu örebro komun!

Anonym sa...

Ny arena=Fler sponsorer+mer publik=mer pengar=bättre spelare=Elitserien=fler sponsorer+mer publik=mer pengar=ännu bättre spelare=SVENSKA MÄSTARE senast sässen 16/17!
Enkel matte eller hur!

Anonym sa...

Håller med om att bunkern har passerat bäst före datum för läng sedan. Det enda vettiga är att bygga en ny ishall, i stan, inte någon multilada på någon åker.

Sen att det regnade in för att det "blåste från fel håll", det var den lamaste och sämsta ursäkt jag hört på länge. Typiskt kommungubbar...

Nä Staffan, nu hjälps vi åt att göra något bra för hela Örebro, en ny hall!!!

Gabriel sa...

Jag har letat efter officiell info om presskonferensen. Stämmer det att du imorgon kommer avslöja hur kommunen ska agera kring Sveriges kanske pinsammaste ishall?

Patrik Karlsson sa...

Du sa för ett år sedan att fördelningen av Behrnpengarna, som är kopplade till vintersporterna, kommer att ligga fast under avtalstiden, dvs i 5 år. Men du sa samtidigt att kommunen kunde tänka sig att gå in och stödja ishockeyn med extra pengar av marknadsföringsskäl utifall Örebro Hockey nådde Allsvenskan! Står du fortfarande fast vid den ståndpunkten?

Regnhatten sa...

Man börjar undra hur länge Mr Behrn kan vara tyst i denna fråga?
Hans namn dras vell ner ganska mycket i smutsen ?
Är ju ingen vidare reklam för hans bolag att ha sitt namn på sveriges sämsta ishall (på allsvensk nivå).
Eller det kanske regnar in i alla hans fastigheter också vad vet jag?

Robban sa...

Släpp Sargen och kom in i matchen nu Werme. Dags att börja agera på riktigt nu.
Vi vill inte ha några fåniga klyschor utan meddela allmänheten och Örebro Hockey hur ni tänkt Er.

Det är många som vill se hockey i Örebro. Tycker det är skandalöst att ÖHK kommer förlora publik pga hallen de spelar i, inte motståndare eller egna insatser utan just det precis hallen.

Daniel sa...

Staffan, vad krävs för en ny hall i Örebro?
Det jag har hört dig sagt måste till är privata finansiärer. Och enligt källor så finns det privata finansiärer redan, varför händer då ingenting???

Marcus sa...

Kan du tala om för mig varför kommunen har så förbaskat svårt att ge ishockeyn någonting. Har det att göra med det som hände den f.d klubben ÖIK? Detta är ÖHK och det är en helt annan klubb med en helt annan ledning.

Sedan skulle jag vilja ha en förklaring på hur man kan skriva ett 5-års avtal vad gäller medel från kommunen. Tycker du att bandyn förtjänar mer än dubbelt så mycket pengar från kommunen än ishockeyn? Seriespel får väl ändå anses vara en färskvara

Anonym sa...

bygga en bandylada till bandyn för 60 miljoner som drar ca 200 personer istället för att lägga pengar på ett hockey lag som verkligen satsar för att ta sig uppåt och har nu visat att vi är ett allsvenskt hockey lag , det är ju pinsamt att spela i sveriges näst högsta division där det regnar in å är kallt som satan , nu får du börja agera !

Anders sa...

Långsiktig lösning! Multiarena!

Jonas sa...

Bra fråga Patrik Karlsson !

Anonym sa...

Nu är det dags att vakna!

Vad händer med ishallen?

Anonym sa...

" Vill du se hockey med regn mellan bena, ta ett besök på Per Johans Behrn Arena"

Patrik Karlsson sa...

Tack Jonas, nu väntar vi bara på ett svar... ;-)

Anonym sa...

Kommun ska inte vara med och finansiera byggande för elitidrott enligt hockeyhataren,men det gick bra att vara med och finansiera idiotbygget till bandyn som ingen bryr sig om,visst som en riktig politiker så kör du med ditt POLITIKER tugg och säger att det inte är nån elitsatsning,ohfaan,hur korkade tror du att vi är här i stan'n?
VAL SNART HOCKEYVÄNNER!!

Bearmorgenthaler!

Mmm sa...

Känns som att kasta bort pengarna byta tak och bygga loger för 40 mille, hallen som sådan har tjänat ut.

Anonym sa...

Tror det blir en bra lösning att renovera nuvarande hall för ca 40 miljoner. Tills man inte har ordnat det praktiska och ekonomiska med en ny hockeyarena på annan plats så är det bra att man satsar på nuvarande ishall.

Jonas sa...

Hoppas vi får ett svar snart Patrik.

Anonym sa...

Werme stöttar ÖSK fotbollen med spelare som hatar invandrare och slår brudar men dissar hockeyn. Vakna Werme!!!!

Mynona sa...

Kan inte förstå varför pengar och utrymme skall slängas ut på ngt marknadstorg det är inte det som är problemet. Lägg pengarna på ordentliga insatser.
Ska denna upprustning också göras lika halvdant och nonchalant som de nya stolarna så kommer väl hallen snart blåsa omkull i ngn höststorm...
Ge hockeyn samma förutsättningar att lyckas som fotbollen fått men det är väl era egan intresse som styr vad som satsas på.

Staffan Werme sa...

Ledsen att jag inte kunnat svara, men det har varit svårt med internetet sedan i fredags.

Jag hoppas att fredagens info i alla fall gav lite klarhet. Ska försöka lägga upp hela åtgärdslistan på bloggen så snart jag får tid.

Jonas sa...

Svara gärna på Patrik Karlssons fråga Staffan .