Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2009-10-15

Om om inte varit

Träffade Peter Örn i går. Han är en av de människor jag respekterar mest. Före detta partisekreterare i Folkpartiet, ledare för Röda Korset och SR med mera. Det finns få människor med en genuinare känsla för och ett större intresse för människan än Peter. Socialliberal är ett ord som passar som hand i handsken.

En gång i början av 1990-talet sökte han en riksdagsplats, en utveckling från partisekreterarposten. Det blev inte så.

Man kan fundera på om om inte varit. Om han hade fått ledamotsplatsen och jobbat vidare i partiet. Var hade vi varit idag? Hur hade Folkpartiet sett ut?

Alla partier har en ideologi i grunden. Men personerna som leder partierna spelar ibland större roll än den ideologiska basen. Göran Perssons omformande av socialdemokratin, Fredrik Reinfelds nuvarande arbete med moderaterna - det är bara att fortsätta. Partiernas ideologi spinns kring enskilda människor.

Så om om inte hade varit, vad hade varit istället?

10 kommentarer:

Jonas sa...

Svara gärna på Patrik Karlssons fråga, den finns under klimat och miljö .

Lager sa...

Stefan det läcker fortfarande in i betongbunkern. Sitter på sektion J höger och där kommer det fortfarande in vatten från taket. Kanske skulle du köpa in tre tusen röda och vita paraplyer till publiken skulle bli ett fint tifo också. Men allvarligt du/ni måste fixa detta nu det är inte roligt att betala en massa pengar för en plats i betongbunkern och sen droppar det vatten från taket.

Jonas sa...

Japp, taket läcker fortfarande, skicka upp takgubbarna igen Staffan !

Anonym sa...

ja, det droppar tyvärr fortfarande in vatten i ishallen.

supporter sa...

Bygg ny hockeyhall det är pinsamt werme bygg ny hall skit i bandyn o fotbollen rusta upp för hockeyn !

Daniel sa...

Nu finns ju chansen till en ny multiarena! Precis vad som behövs. Tror det kommer bli riktigt bra!
En ny fräsch ishall som tar minst 5000 åskådare gör ju också att man kan arangera konserter och andra evengemang som melodifestivalen m.m.

Gör verklighet av det här nu, tror att ALLA tjänar på det!

Jonas sa...

Har Werme tagit semester ?

Staffan Werme sa...

Jonas/Patrick: Kommunen måste alltid göra en avvägning av vad som är bra marknadsföring för oss. En högre serietillhörighet ökar möjligheterna för mer pengar, men eftersom vi inte har mer pengar totalt måste det vägas mot vilka andra som i så fall ska få mindre.
Lger: Gissar att det inte är taket som läcker. Kanske är det isoleringen som fortfarande är blöt, eller så är det kondens. Men om ni har två alternativ: 1) att slå igen hallen nu och byta tak och låta alla spela och träna någon annan stans, eller 2) att vänta till säsongen är över - vad väljer ni?

Jonas sa...

Då får vi hoppas att det blir bättre med tiden.

Behrn avtalet tycker jag fortfarande är en skandal, jag kan inte förstå att Ösk bandy ska få mer pengar i 5 ÅR ???

Ansvaret för rättvis fördelning måste ni politiker kunna ställa krav om .

Örebro hockey måste vara betydligt bättre ur marknadsföringssynpunkt än Ösk Bandy, Hockeyallsvenskan har växt otroligt mycket de senaste åren.

Staffan Werme sa...

Jonas: Behrn-pengarna går utanför de normala marknadsföringsmedel som kommunen har. Vår övriga marknadsföringsbudget är mycket liten. Egentligen alldeles för liten för att vi ska kunna konkurrera med flera andra städer som satsar mer och blir mer kända.

Men det är viktigt med ekonomiskt ansvar också.
/S