Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-09-10

Avtryck

I förra veckan presenterade jag och Ina Lindström våra planer för ridsporten i kommunen. I ett första steg vill vi satsa på Karlslund som centrum för ridsporten. Det har nu uppmärksammats nationellt. Såväl tidningen Ridsport, som Svenska Ridsportförbundet skriver om satsningen i positiva ordalag.

Speciellt intressant är det att båda artiklarna pekar på jämställdhetsperspektivet inom idrottssatsningarna. Under vår ledning har vi på olika sätt uppmärksammat jämställdheten inom idrotten. Jag kan påminna om vår satsning på lika villkor för ÖSK och KIF Örebro när det gäller ersättning för att tjejerna och killarna är förebilder i samhället, att vi satsar på en friidrottsarena där idrottsutövarna ofta är tjejer och att den nya ishallen på Trängen byggs med en tydlig konståkningsprofil.

Idrotten, och därmed folkhälsa och civilsamhälle, har sällan fått så goda förutsättningar på så kort tid som de senaste fyra åren. Jämställdheten märks, såväl i helhet som detaljer.

2 kommentarer:

Oddvar Brå sa...

Toppenbra förslag!

Hoppas konståkningsklubbarna och "allmänhetens åkning" får högsta prioritet när istiden ska fördelas. Alltid bäst om offentliga anläggningar prioriterar Allmänhetens åkning högt.

Det bör också vara en riktlinje är anläggningar byggs och budgeteras i kommunen: Att ge allmänheten tillgång till arenan vanliga vardagkvällar utan att klubbar helt ska stänga av för enskild träning.

Ett bra exempel är ju t.ex. skidspår, löparbanor mm. Konstsnöspåret i Ånnaboda har den fördelen att över 90% av tiden är "allmänhetens åkning". Mer sånt!

Så, efter bollsporter och ridning borde nästa steg vara bättre/fler anläggningar för skidåkningen. Ni gjorde en mycket bra räddningsaktion förra hösten. Det ska ni ha grymt mycket cred för! (och röster)

I nästa steg vore det bra för ungdomsskidåkningen med ett konstsnöspår i Karlslund eller Marka också. 2 km och en teknikbacke räcker otroligt långt och är inte i närheten så dyrt som hallar.

Fast som skidåkare drömmer man förstås även om en skidtunnel vid universitetet :)

Staffan Werme sa...

Det finns så mycket att göra. Idrotten har varit satt på undantag så länge i Örebro.

Men med fyra år till så har vi kommit ytterligare en bit på väg! (Men knappast till någon skidtunnel, tyvärr...)(Fast det man egentligen önskar sig är väl kalla och snörika vintrar, som förr, så att man verkligen kunde åka skidor från december till mars...)