Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2010-06-13

Hyre(s)gä(s)tföreningen levererar

Aala Idris är en duglig politiker. Hon är en vass debattör, säker på sin sak och tydlig i sin socialistiska framtoning. Det märks att hon varit en i SSUs innersta kretsar och skolats väl i den socialdemokratiska partiskolan. Hon kommer säkert att gå långt i politiken, om hon vill.

Nu blir hon, enligt NA.se, invald i den "opolitiska" organisationen Hyresgästföreningens (HGF) styrelse. Den som leds av socialdemokraten Barbro Hedman.

Det finns inget opolitiskt i HGF. Den är en del av den korporativism som byggdes av det förra statsbärande socialdemokratiska partiet. Det parti som genomorganiserade det svenska samhället, byggde upp ett antal parallella strukturer vars syfte var att stärka partiets makt över samhälle och människor. Det parti som styrde både politik och tanke i detta land under mer än 70 år.

Denna politiska organisation arbetar nära sin broderorganisation i Örebro. Nu gäller striden försäljningen av ÖBO. Tillsammans med partiet arbetar man för antingen bibehållet utanförskap för alldeles för många örebroare, eller för en kraftig höjning av hyrorna för ÖBOs hyresgäster.

Men Hyresgästföreningen har ju inte till huvuduppdrag under ett valår att driva framtidsinriktade frågor på hyresgästernas vägnar. Deras uppgift är ju att jobba för partiet och försöka vinna valet. Kosta vad det kosta vill.

1 kommentar:

Georg Hardt sa...

Hej! Jag heter Georg Hardt, och jobbar på Hyresgästföreningen.

Jag är medlem i KD.

Jag tycker inte det är ett problem.

Tycker du det?

Med vänliga allianshälsningar Georg Hardt