Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-03-23

Mässan igen

Har någon där ute i cyberrymden hittat några argument för att bygga den nya kommunala mässladan? I så fall: HÖR AV DIG!

Det finns i vart fall inte några argument presenterade av socialdemokraterna eller några andra partier, politiker eller tjänstemän som håller.

Det enda argumentet är att om vi investerar i mässan, lägger några miljoner om året i stöd och hoppas att konjunkturerna är nådiga, så kommer hotellen att bli mer fullbelagda, restaurangerna att sälja mer och några fler få jobb i kommunen.

Tänk vad bra! I så fall borde ju vi inte nöja oss med detta. Fler kommunala bolag som anställer fler människor som ju också betalar kommunalskatt. Fler nöjesbad. Fler konferensanläggningar. Varför inte biografer, konditorier, eller bergborrtillverkare (eftersom detta är det privata bolag som enskilt betyder mest för Örebro så är det väl bara att kopiera...) Detta är alltså framtidens melodi för Örebro.

Problemet är att detta framtidens Örebro är gårdagens. Vi kan se hur socialdemokratisk ingenjörskonst påverkat kommunen under 1900-talet. Här står vi med ett uselt näringslivsklimat, få unga vill starta företag, en enorm offentlig sektor, hög kommunalskatt och dåliga framtidsutsikter.

Är det någon som tror att mer av samma socialdemokratiska medicin är lösningen?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det stod i tidningen att mässan kostar skatte betalarna högst 1,5 miljon extra om året jämfört med idag då den ligger på Aspholmen. Det är ju inte jätte mycket pengar.
Eller var det fel i tidningen?

Staffan Werme sa...

Om allt går väl kommer själva mässan bara att kosta 1,5 miljoner mer. Till detta kommer sedan alla miljoner som krävs för att bygga vägar och P-platser och sådant.

Om sedan mässan inte går så bra som man hoppas kan kostnaderna snart bli flera miljoner per år. Det största problemet är att ingen egentligen vet. Allt är att chansa med skattepengar.

Jonas Karlsson, kommunalråd sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonas Karlsson, kommunalråd sa...

Att Staffan Werme inte vet är faktiskt inte det samma som att ingen vet. Alla uppgifter finns men Staffan Werme har väl haft måttligt intresse av att söka information. Andra borgerliga partier, så som t ex moderaterna, har ju faktiskt tagit sig tid att diskutera och fördjupa sig i frågan.

Staffan Werme sa...

Tyvärr är det nog så att jag till och med vet mer än Jonas Karlsson. Låt oss ta parkeringsplatser. På den nuvarande mässan finns plats för 1600 bilar. Det blir ändå trångt ibland. Om man är snäll och räknar snällt på Jonas alternativ kanske han kan skapa 500 nya platser vid den nya mässan. Var de övriga 1100 bilarna, bussarna och lastbilarna ska ta vägen vet inte Jonas ett dyft om. Dessutom ska ju denna mässa bli bättre än den gamla. Varje år ska den besökas av 159000 människor förutom alla mässarrangörer och eventarrangörer. Tala om socialdemokratiskt kaos.