Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-03-28

Pinsamt, Sjöström

Idag har socialdemokraterna åkt på två nederlag i kommunstyrelsen. Det svider tydligen för Mats Sjöström, kommunstyrelsens ordförande, som inte kunde underlåta att hacka på de i kommunstyrelsen som har andra uppfattningar än han.

Det som sved mest var att vi i oppositionen fick igenom en återremiss på ett ärende om nya äldreboendeplatser. Plöstligt, straxt före valet, ska socialdemokraterna börja bygga äldreboendeplatser efter att i tre år bara ha stängt och stängt och stängt. Visst är det märkligt...

Istället för att acceptera att vi i oppositionen, eller den nuvarande majoriteten, vill se vilka konsekvenser ett ärende får, för de gamla med olika behov, för de anställda, för servicekvalitén och för kommunens ekonomi, blir Sjöström och hans socialdemokrater arga. "Detta ska ni få äta upp" var den spontana kommentaren från Sjöström direkt till kommunstyrelsens tillfälliga majoritet. Det finns bara ett ord för detta. Respektlöst. Nej förresten, ett till: Uselt!

Jag garanterar att när vi tar över majoriteten kommer sådant inte att hända i kommunstyrelsen i Örebro. En av en ledares viktigaste uppgifter är att skapa god stämning i den egna organisationen. Här finns en enorm potential för förändring i Örebro kommun.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoohojaja,
"En av en ledares viktigaste uppgifter är att skapa god stämning i den egna organisationen."
Skrivet av en som vet hur man gör....det blir årets satirpris till Staffan Werme.