Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-03-09

Spännande nätverk i Stockholm startat

Idag på DN debatt kan man läsa om det nystartade nätverket för trafikavgifter i Stockholm. Folkpartister, kristdemokrater och stockholmspartister går nu öppet ut och kritiserar högern i huvudstaden och dess ointelligenta motstånd mot allt vad trafikavgifter heter. Det är lysande!

Trafikavgifter är en naturlig del i en liberal politik. Det är lika galet att låtsas som om bussar utan avgifter är gratis som att säga att trafik utan avgift är gratis. All trafik kostar pengar. Bussarnas resenärer bör betala för sina resor. Detsamma bör biltrafikanter. Då ska man också räkna in alla kostnader. Inte bara bensin och slitage på fordonet. Utan även miljö- och hälsokonsekvenser.

Det ensidiga motstånd mot dessa avgifter som högermoderaterna och högerliberalerna i Stockholm hittills uppammat är märkligt. I vart fall borde liberaler av alla schatteringar inse att marknadsekonomin förutsätter att man sätter pris på ändliga resurser. Det spelar ingen roll om det är en vara som mjölk eller bensin, eller tillgång till en nyttighet som sjukvård eller ren miljö.

Så för liberalismens fortsatta framgångar önskar jag nätverket lycka till!

Inga kommentarer: