Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-05-29

ÖSK tar tre poäng igen

I går var det en bonusdag. Det skulle blivit kallt och småregnigt men blev sol och varmt. Det borde slutat 0 - 0 men blev hemmavinst. Två bonusar på en dag. Strålande.

I NA har jag skrivit på sportdebatten efter de påstådda rasistpåhoppen om att Behrn arena borde bli känt för platsen med den bästa fotbollen och den bästa publiken. Det kan ta 10 år eller en generation. Men det borde vara målet.

Fick direkt ett påhopp. Så kan man inte skriva. Det är att vara blåögd och bara drömma.

OK. Jag köper det. Men samtidigt visar det på två saker. Den ena är att som örebroare ska man inte ha för stora planer. Man ska inte tro att man är något. Bättre att låta andra göra jobbet än riskera att själv misslyckas även om det innebär att man aldrig heller kommer att lyckas.

Det andra blir en sväng till politiken igen. ÖSK är som borgerligheten i Örebro. Nöjda med att vara i opposition. Visst kan man säga att man vill ta makten, eller bli bäst i Sverige. Men längst därinne tror man inte på det. Sossarna är och förblir störst. Allsvenskans topp är till för IFK, Hammarby, MFF...

Jag accepterar inte det. Folkpartiet kan och ska bli större än sossarna i Örebro. ÖSK kan bli bäst i Sverige. Behrn Arena kan bli platsen där den bästa fotbollen spelas. Berg är till för att flyttas:)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Staffan skriver: ÖSK är som borgerligheten i Örebro. Nöjda med att vara i opposition. Visst kan man säga att man vill ta makten, eller bli bäst i Sverige. Men längst därinne tror man inte på det. Sossarna är och förblir störst.

Och vad sjutton vet du om vad vi andra i borgerligheten vill eller tror? Själv tror jag att Centerpartiet blir större än folkpartiet, om då folkpartiet är större än socialdemokraterna blir det inte så många partier kvar. Det vore väl synd!

Staffan Werme sa...

Talar om hur det historiskt har varit. Inte hur det är idag:) Men vi får väl båda ta risken om sossarna får knappa tre procent, vi fyra och ni fem, så blir det ganska många procent över till resten... Det gäller att se att framtiden inte är som vare sig i går eller idag.