Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-05-16

Skottar i stan

I går Ilmar, idag skottar...

Folkpartiet har besök av tiotalet skottar från Dundee som är här för att kolla hur vi jobbar med det civila samhället i kommunen. Det är ett återbesök efter vårt besök där i höstas. Man får hoppas att de får något med sig hem. Annars känns det som om vi ligger bra långt efter.

Den civila sektorn är inte enkelt att definiera. Det är enklare att säga vad det inte är: Det är inte det offentliga. Det är heller inte det privata företagandet. Alltså är det enskilda människor som ensamma eller tillsammans arbetar för att fylla olika behov för sig själva, sina närmaste, eller kanske till och med världen.

Denna civila sektorn måste uppvärderas av många orsaker. Sossarna vill det mest för att någon ska ta över det som kommunerna inte längre klarar. Vi socialliberaler gör det för att vi tror att det är det civila samhället som är grunden till välfärden, grunden till ett starkt företagande och därmed också grunden till alla de skatter som finansierar det offentliga. Men framförallt är den civila sektorn platsen för mänsklig växt och egen utveckling.

Inga kommentarer: