Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-09-07

Dubbelmoralen(s) mästare

OK. Bilden av folkpartiet som det mest högstående moraliska partiet gäller inte längre. Men det finns partier och partiledare som går längre.

Jag har sällan varit så uppretad som idag, efter Göran Perssons utfall mot Lars Lejonborg. Han saknar fullständigt förtroende för honom, skulle inte köpa en bil av honom, han är usel!

Men Göran har en annan kompis som heter Lars. Danielsson i efternamn. Han var Görans högra hand. Han och Göran borde delat alla hemligheter. Lars Danielsson har bevisligen försökt försvåra utredningar om tsunamikatastrofen. Han har bidragit till svenska medborgares ofärd och kanske död. Han har under ett och ett halvt års tid vägrat tala sanning.

Denne Lars har Göran fortfarande förtroende för. Honom vill han behålla. Han sparkas lite snett uppåt, blir ambassadör och får tiotusentals kronor i månadslön.

Sällan har dubbelmoralen blivit så tydlig. Tyvärr gäller det också media. Var finns drevet efter Ulvskog och Persson? Varför kräver inte statvetarna deras avgång eftersom de under lång tid vetat om Danielssons slingerier?

Uselt Persson. Uselt!

9 kommentarer:

Björn Sundin sa...

Sossar är inte bara odemokratiska lögnare. Vi är mördare (eller dråpare) också. "Han har bidragit till svenska medborgares ofärd och kanske död."
Borde du inte tänka innan du skriver?

Anonym sa...

Nu får du väl ändå ge dig. Att beskylla Lars Daniellson för att ha bidragit till att människor dött är ju helt oförlåtligt.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hej Staffan! Jag brukar läsa din blogg till och från eftersom jag liksom du betraktar mig som socialliberal. Jag har dock valt socialdemokraterna som min politiska hemvist. Nu har du dock tagit i så det räcker och blir över i ditt sossehat. Lars Danielsson är förvisso ingen Einstein, men att påstå att Lars Danielsson indirekt är skyldig till människor död är att gå så långt över gränsen att jag häpnar! Vad är meningen? FP-politiker beter sig som svin och du beskyller sossar för att vara mördare? Är det det gälla tonläge du ämnar föra till torgs om ditt politiska inflytande ökar vill jag inte slå följe med dig längre.

Med vänlig hälsning,

Peter Green

Lars-Eric Gustafson sa...

Har man undlåtit att föra information vidare som kan påskynda en räddningsinsats har man ju faktiskt indirekt bidragit till andras ofärd och kanske död.
Det är ju knappast så att Danielsson har dräpt någon eller mördat någon. Tror man det så tror jag man ska syssla med något annat än politik eller bloggning eller nykyrklighet.

Anonym sa...

Tur att du inte är jurist, Lars-Eric

Lars-Eric Gustafson sa...

För vem?

Staffan Werme sa...

Svar Björn: Om regeringens krishantering fungerat hade troligtvis flera svenskar kunnat räddas. Ansvaret för detta är främst Göran Persson som delegerat det till Lars Danielsson. Lars D har fullständigt misslyckats med att ta sitt ansvar. Det gör honom inte till dråpare, vilket ingen påstått, lika lite som en pilot som missar att landa och kraschar ett plan blir mördare. Men en man med moral borde för länge sedan avgått.

Staffan Werme sa...

Peter Green: Som jag skriver i svaret till Björn Sundin beskyller jag inte Lars Danielsson för att vara vare sig mördare eller dråpare. Men han var ansvarig för den räddningsinsats som försenades eftersom han enligt egen uppgift inte vet var han var och vem han ringde när han borde varit på jobbet och pratat med Göran P och andra ansvariga.

Det är tragiskt att JOs enorma kritik mot Lars D inte mer kommit till allmänhetens kännedom. Det är inte jag som påstår att Lars D fört det svenska folket bakom ljuset. Det är det svenska folkets främste talesman och kontrollmakt mot riksdag och regering.

Huvudansvaret för detta vilar egentligen på Göran P. Han borde fått stå till svars för misslyckandet. I andra länder hade han säkert inte klarat av att sitta kvar. Men Sverige är ju Sverige...

Istället för att ta ansvaret och avgå, blir Lars D upputtad, får ambassadörstitel och bibehåller sin miljonlön.

Den skandalen borde ha varit i centrum i valrörelsen. Jag accepterar att du tycker att en ungdomsförbundares olagliga gärning är värre. Jag kommer aldrig att acceptera eller försvara den. Men frågan är om detta är en värre skandal än Tsunamihanteringen. Jag tvivlar.