Det är något bortom bergen, bortom

Det är något bortom bergen, bortom
Jag är de blå skymningarnas mästare

2006-09-13

Korruptiva inslag i valrörelsen.

Idag sitter LO-ombudsmännen på Stortorget och grillar korv. Naturligtvis är det utanför sossarnas valstuga. Trots att inte ens hälften av LOs medlemmar röstar på sossarna tvingas de betala både ombudsmännens arvoden när de kampanjar för det röda partiet, dels säkert också att betala korven.

Idag presenterade professorn och riksdagsledamoten Carl B Hamilton sitt senaste försök att räkna ut LOs stöd till det enda partiet som kan påräkna fackligt stöd. Jag skriver försök därför att LO vägrar att lämna ut några uppgifter. I den demokrati de påstår vilja stärka, är de själva en del av de mest försvagande krafterna.

Nåväl. Carl B Hamilton får inte ut några uppgifter från de slutna styrelserummen där LOs lönemiljonärer sitter. Han försöker räkna ändå. Om man tar med både direkta pengabidrag och dessutom allt arbete ombudsmännen lägger ner, blir summan runt 800 miljoner kronor.

Det finns ingen demokrati där ett liknande system accepteras. LO stöttar sossarna med nästan en miljard och får den lagstiftning man vill ha. LOs pampar kan fortsätta lyfta miljonlöner och statsministern kan bygga mångmiljonslott genom att de kliar varandras ryggar.

I andra länder skulle det troligen kallas korruption. I Sverige kallas det fackligt-politiskt samarbete.

5 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/vss/val2006/story/0,2789,886773,00.html

Extrem sekt stöder alliansen.

1000 gånger hellre facklig-politiskt samarbete än sekt-politiskt samarbete!

Anonym sa...

läs om, läs rätt! De borgerliga partierna har inte bett om stöd från sekten, de visste inte heller om det innan... Du menar väl ändå inte att Nuder och Persson inte vet om de miljoner som LO pumpar in i (s)...

Anonym sa...

Viket obehagligt tonläge Werme har. Korruption, Pampvälde. Klia på ryggen.
Att fp är medel och överklass behöver de inte skämmas för, men låtsas inte om som att det är småfolk. Wermes eget parti kampanjade för emu tillsmmans med näringslivet, och med Hamiltons sätt att räökna var detta stöd till folkpartiet. Det finns ett problem med LO partipollitisering, men går det te att ala om saken i ett sanast tonläge.

Björn Sundin sa...

Korrupta. Odemokratiska. Lögnare. Dråpare. Något mer du ska anklaga oss för?
Om jag var folkpartist skulle jag just nu vara lite försiktig med att kasta ur mig den typen av påhopp och fördömanden. Och då menar jag inte bara det där med brott som kan leda till 2 års fängelse (dataintrång). Skattefusk är inte heller så lagligt.

Staffan Werme sa...

Äntligen tid att kommentera!
Korruption, enligt NE: "missbruk av förtroendeställning till egen vinning"

Ett exempel. Facket kräver heltidsanställningar för alla sina arbetstagare. Kommun och stat levererar.

Ett annat: Facket kräver kollektivavtal för alla leverantörer till kommunen. Kommunen levererar.

Båda dessa exempel visar att facket har en större makt än medborgarna och brukarna. De har två vägar in i maktens korridorer, dels den rätta, genom medlemmarnas deltagande i allmänna val. Dels den där kommunen eller staten genom den bindning partiet har till facket presterar det facket vill även om det kostar både kvalitet och pengar.

De äldre får det inte bättre för att de anställda får heltid. Risken för kvalitetsförsämringar är stor.

De små företagen utan kollektivavtal riskerar att slås ut när facket kräver. Tusentals arbetstillfällen riskeras.

Så till eventuella sektpengar:
Folkpartiet har använt denna sekt som ett varnande exempel på hur allvarligt man måste ta på frågan om religiösa huvudmän till friskolan. Knappast troligt att partiet då skulle gilla att de ovetande stöds av desamma.